Whitepaper - NDIX

whitepaper

Veilige en snelle dataverbindingen

Internet is wat anders dan een veilige en snelle dataverbinding

7 misverstanden over veilige dataverbindingen

 

Voorkom dat jouw organisatie wordt getroffen door een cyberaanval!

 

Digitalisatie is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en gaat in onverminderd tempo door. Veilig gebruik van het internet wordt een steeds belangrijker thema. Zaken doen zonder internetverbinding is vrijwel niet meer mogelijk, maar tegelijkertijd liggen de hackers op de loer. De toename van thuiswerken middels externe dataverbindingen maakt het thema “cybersecurity” actueler dan ooit.

 

 

Hoe zorg je er voor dat jouw organisatie een cyberaanval kan voorkomen?

Wij zetten 7 veel voorkomende misverstanden op een rij, die jouw organisatie nog beter voorbereiden op externe dreigingen. Download nu onze gratis whitepaper en deel hem met de IT-specialist binnen jouw organisatie!

Download de Whitepaper

Wat lees je in onze whitepaper?

  • Internet is hetzelfde als een dataverbinding
  • Internet is veilig als transportmiddel
  • Internet kiest de kortste weg voor data
  • Data via het internet komt altijd ongeschonden aan
  • De cloud is hetzelfde als internet
  • Bij de grens van Nederland houdt de bewaking wel op
  • Veel datapunten zijn ook veel duurder

Deze klanten vertellen waarom zij voor NDIX hebben gekozen

NDIX explains

OSI-Model uitgelegd

OSI-model

Wanneer je praat over een netwerk en over het versturen van data van de ene naar de andere locatie, komt het OSI-model meestal ter sprake. Dit Open Systems Interconnection model toont welke stappen genomen moeten worden bij het opzetten en laten functioneren van een netwerk. Met zeven lagen wordt laten zien welke protocollen er gebruikt worden en wordt het hele netwerkproces gestandaardiseerd. In deze editie van NDIX Explains gaan we dieper in op alle zeven lagen en de variaties van dit model!

VLAN's

Virtual Local Area Network, ook wel bekend als VLAN, is een term die hoort bij de diensten die NDIX levert. Bij een NDIX-aansluiting is het mogelijk om een groot aantal gratis VLAN’s aan te vragen, met als gevolg een betere verdeling van verbindingen en diensten binnen een bedrijfslocatie. Daarom is het goed om te weten wat jouw bedrijf kan doen met een VLAN en wat het technische verhaal achter de term is. Dit en meer leggen we uit in deze editie van NDIX Explains.

Termen en Afkortingen

Bij het kiezen van een netwerk vliegen er veel technische termen om de oren die moeten laten zien wat een netwerk onderscheidt van de rest. Het is begrijpelijk dat niet iedereen deze termen en afkortingen kent waardoor soms door de bomen het bos niet meer gezien wordt. Daarom leggen wij aan jou uit wat wij bedoelen wanneer we het over de volgende zaken hebben.

Redundantie

In de coronatijd zijn we nog meer op netwerken en op data moeten gaan vertrouwen, met als gevolg dat we afhankelijk zijn van goede netwerken waarbij altijd gegarandeerd kan worden dat we een veilige en snelle verbinding hebben. Deze noodzaak zal alleen maar groter worden nu de digitalisering nog harder gaat dan voorheen. Dit betekent dus dat er zekerheid nodig is voor de gebruikers van deze netwerken. Op welke manieren probeert NDIX dit op te lossen en hoe kan het NDIX-netwerk klanten hierbij assisteren?

Ethernet

Stel je voor: jij wilt data versturen naar een vriend of collega. Op dat moment moet jouw data dus van het ene naar het andere punt getransporteerd worden. Om dit te bereiken kun je het bij iedereen bekende WiFi gebruiken, maar je kunt ook gebruikmaken van Ethernet en een VLAN. Waarom is het voor bedrijven zo interessant om gebruik te maken van Ethernet en waarom is een laag 2 Ethernetverbinding bij NDIX voor jouw bedrijf ideaal? Hoe kan met Ethernet de veiligheid van jouw data gewaarborgd worden? We leggen het allemaal uit in deze editie van NDIX Explains.

Cloud

De cloud komt overal in je online leven langs. Jouw vakantiefoto’s worden niet meer fysiek opgeslagen en het plaatsen van groepsdocumenten op Dropbox zorgt ervoor dat je overal ter wereld aan dat document kan werken. Maar wat is de cloud nou eigenlijk, en hoe veilig is het? Hoe kan een bedrijf veilig werken met de zakelijke versie van de cloud, bijvoorbeeld met behulp van NDIX? Wij leggen het je graag uit in deze editie van NDIX Explains.

Oplossingen voor optimale digitale connectiviteit

Is een veilige en betrouwbare netwerkverbinding van cruciaal belang voor je bedrijfsvoering? Wil je voorbereid zijn op de toekomst om te groeien en te innoveren? Start met het beste fundament voor optimale zakelijke connectiviteit.

Connecting business locations

Do you have multiple business locations in the Netherlands and anywhere else in the world? Multiple locations that work together? Connect the different locations with a optical fiber connection from NDIX to create a single super-fast and secure business network. This allows you to set up the ICT infrastructure centrally and all employees to work on the same server. Data can be shared securely and easily between different locations.

Read more
Cloud Connectivity

Make your cloud services an integral part of your ICT infrastructure quickly and easily. Your business network is connected over the secure NDIX network to the services of cloud providers such as Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon Web Services, Alibaba, Oracle, Salesforce and SAP. That is NDIX Cloud Connect: safe, secure and fast.

Read more
Datacenter Connectivity

Do you have equipment located in one or more data centers? Do you want to create a redundant ring or a second backup location for greater business security? Or do you want to connect to another provider as a service provider in another data center? For this, NDIX can provide the backbone for your IT organization between your business network and the data centers where your equipment is located. With Ultra High bandwidths!

Read more
Peering

Started as a traditional Internet Exchange, NDIX still offers peering across our entire network. This peering VLAN is available at all our marketplace locations for automatic peering through our route server.

Read more

Download de whitepaper