Peering - NDIX

Peering

Begonnen als traditionele Internet Exchange biedt NDIX nog altijd peering op ons hele netwerk. Dit peering VLAN is op al onze marktplaatslocaties beschikbaar voor automatisch peeren via onze routeserver.

Internet peering

Internet peering is het uitwisselen van internetverkeer zonder verrekening van kosten onderling. Het wordt onder andere gebruikt door ISP’s, telecombedrijven, VoIP-operators, carriers, media- en contentbedrijven.

  • Peering levert een aanzienlijke besparing op de kosten voor internet en verbetert zowel de kwaliteit (bereikbaarheid en snelheid) als de betrouwbaarheid.
  • Peering kan gebruikt worden door ieder bedrijf of instelling waarbij dienstverlening over het internet in enig volume plaats vindt. Dit zijn ISP’s, maar ook bijvoorbeeld overheden met hun digitale loketten.

Publiek VLAN

NDIX biedt, als traditionele Internet Exchange, een publiek internet peering VLAN (ISP Unicast) aan. Het internet peering VLAN is een op ethernet gebaseerde Unicast service, waar zowel IPv4 als IPv6 ondersteund wordt. Het peering VLAN wordt 24×7 bewaakt door ons NOC en heeft dezelfde professionele SLA als alle andere VLAN’s op NDIX. Het peering VLAN van NDIX wordt op al onze marktplaatslocaties in Nederland en Duitsland aangeboden.

Wij ondersteunen public peering via onze eigen routeserver, zodat je automatisch kunt peeren met alle partijen die op ons peering VLAN zijn aangesloten. Je hoeft dus niet met elke peering partner aparte afspraken te maken. Private peering, waarbij je zelf bepaalt met wie je peeringafspraken maakt, kan door middel van private VLAN’s door ons worden geregeld.

Verantwoordelijkheden van NDIX en de peeringpartner

  • NDIX is verantwoordelijk voor het functioneren van de peering VLAN over haar gehele infrastructuur.
  • De klant is verantwoordelijk voor het peeren met derden en voor het correct functioneren van zijn eigen netwerk.
  • De klant is verantwoordelijk voor de huisvesting van zijn eigen apparatuur en voor de bekabeling tussen zijn eigen apparatuur en de NDIX-poorten.
  • Ons Netwerk Operating Centre (NOC) bewaakt het functioneren van het peering VLAN 24×7.
  • Problemen kunnen direct gemeld worden aan het NOC.

Neem contact op voor
meer informatie