Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Vier vragen en antwoorden over VoIP-telefonie

22 augustus 2013 10:06

Steeds meer organisaties stappen over van analoge telefonie naar VoIP. We merken echter dagelijks dat er nog veel vragen over deze technologie bestaan. Hieronder beantwoorden we vier veel voor-komende vragen.

Wat is VoIP-telefonie?
Bij Voice over IP (VoIP) wordt een IP-protocol gebruikt om spraak te transporteren. Dit kan met een NDIX-aansluiting, bijvoorbeeld over een glasvezelverbinding die u tegelijkertijd ook kunt gebruiken om te internetten of een back-up te draaien. Dit in tegenstelling tot analoge telefonie waar op analoge wijze het spraaksignaal wordt verzonden en de lijn maar door één dienst tegelijkertijd gebruikt kan worden.

Is de kwaliteit van VoIP-telefonie slechter dan die van analoge telefonie?
Nee. Diverse leveranciers op de digitale marktplaats van NDIX bieden VoIP-telefonie van uitstekende kwaliteit aan. VoIP via een NDIX-aansluiting is namelijk géén internettelefonie, zoals bijvoorbeeld Skype. Uw telefonieverkeer loopt niet via het publieke internet, maar via een afgeschermde VLAN rechtstreeks over het NDIX-netwerk naar uw VoIP-aanbieder. Hierdoor is de kwaliteit vele malen beter dan die van internettelefonie en vergelijkbaar met de kwaliteit die u gewend bent van analoge telefonie.

Kan ik met behoud van eigen telefoonnummers overstappen naar VoIP-telefonie?
Ja, u kunt uw nummers behouden.

Kan ik mijn huidige telefooncentrale en -toestellen behouden als ik overstap naar VoIP-telefonie?
Dit ligt aan de technische specificaties van uw centrale en toestellen. Indien ze geschikt zijn voor digitale telefonie kunt u ze blijven gebruiken. Maar heeft u analoge apparatuur, dan moet dit meestal vervangen worden. De investeringen daarvoor verdient u vaak terug door besparing op uw telefoniekosten bij VoIP-telefonie. Neem contact op met één van de aanbieders op de NDIX-marktplaats om uw specifieke situatie te bespreken.