Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Twentse ICT-aanbieders bundelen krachten op Business Meets Twente

11 november 2013 12:58

6 Twentse bedrijven die actief zijn op het gebied van glasvezel en ICT-diensten, presenteren zich gezamenlijk op de “Breedband Boulevard” tijdens de Business Meets Twente. Met als thema breedband, IT en beveiliging worden diverse workshops gegeven. Tip voor ondernemers: de presentatie op donderdagmiddag waarin trendwatcher en cybercrime specialist Peter Zinn ondernemers gaat meenemen naar de wereld van de cybercrimineel.

Het is geen onbekend fenomeen meer; websites die niet meer werken door DDoS aanvallen, cybercriminelen die via phishing bankrekeningen plunderen of whizzkids die digitaal inbreken in een computersysteem. Maar wat betekent dat nu voor ondernemers? Hoe groot is de dreiging en wat kunnen de gevolgen zijn?

Presentaties
Tijdens een aantal presentaties wordt aandacht besteed aan diverse aspecten van IT en beveiliging. Naast de zes Twentse bedrijven zijn ook twee aansprekende sprekers aangetrokken, die een boeiend verhaal gaan vertellen over de dreiging, en hoe u er als ondernemer mee om kunt gaan.

Trends in IT-beveiliging
Walter Belgers, eigenaar en COO Madison Gurkha
Woensdag 13 november 2013

In deze lezing zal Walter Belgers schetsen hoe de dreiging die vanaf het internet komt de laatste jaren is veranderd. Het zijn niet meer de ‘whizzkids’, maar georganiseerde criminele bendes en overheden. Waarom bent u interessant voor hen? En hoe komen ze binnen? Aan bod komen zaken als de risico’s van het gebruik van mobiele apparatuur zoals smartphones en de verschuiving van aanvallen op de techniek naar aanvallen op de mens. Ook krijgt u tips waar vooral op te letten om uw eigen IT-omgeving veiliger te maken.

Bits, bytes en boeven
Peter Zinn, cybercrime specialist en trendwatcher
Donderdag 14 november

Peter Zinn trekt als enthousiaste spreker altijd volle zalen in binnen- en buitenland. Op de BMT 2013 neemt hij u mee naar de wereld van de cybercrimineel en de bedreigingen die voor u als ondernemer via internet op de loer liggen. Wat is social engineering en hoe wapent u zich er tegen? Hoe beveiligt u uw klantgegevens en bedrijfsinformatie? En hoe zit het met het stelen van uw gegevens? Kom voor het antwoord op al deze vragen én meer naar de presentatie van Peter Zinn.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor de Business Meets Twente 2013 en en tevens het volledige programma bekijken.

Deelnemers Breedband Boulevard
De 6 Twentse bedrijven die zich gezamenlijk presenteren op de Breedband Boulevard zijn:

  • NDIX
  • Previder
  • Keenondots
  • Bright Access
  • TReNT Glasvezel
  • NGS Euregio