Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Steinfurt wordt GigabitCity

24 juni 2018 09:00

Steinfurt/Enschede, juni 2018. “Wij richten ons sterk op de toekomst”, aldus Magnus Stallmeier. Hij is plaatsvervangend bedrijfsleider van de Stadtwerke Steinfurt en onder andere verantwoordelijk voor de uitbreiding van verbindingen via breedbandinternet. Samen met breedbandnetwerk NDIX heeft de Stadtwerke Steinfurt het project “GigabitCity Steinfurt” in het leven geroepen – met als doel plaatselijke bedrijven snel internet te leveren. Na de succesvolle pilot in Gronau is Steinfurt de tweede locatie van de netwerkexploitant.

Projekt-GigabitCity-gestartet-Beim-schnellen-Netz-vorne-dabei image 1024 width
Magnus Stallmeier (Stadtwerke Steinfurt), Christoph Eckelmeier(Stadtwerke Steinfurt), Rolf Echelmeyer(Stadtwerke Steinfurt), Bürgermeisterin Claudia Bögel-Hoyer, Jeroen van de Lagemaat (NDIX) und Dennis Snijder (NDIX). Foto: Ralph Schippers

Bedrijven kunnen vanaf nu profiteren van een gigabit/s – gegarandeerd en volledig, zowel bij downloaden als uploaden. “We beschikken nu al over snel breedbandinternet, dat echter nogmaals verhoogd wordt. Daarmee bieden wij  bedrijven ter plaatse een groot voordeel, want in alle bedrijfstakken wordt digitalisering steeds belangrijker. Snel dataverkeer is in dit verband een heel belangrijk puzzelstukje“ legt Magnus Stallmeier uit.

Goed uitgebouwd glasvezelnetwerk

Stadtwerke Steinfurt en NDIX werken al sinds 2006 samen. Daarom is het geen toeval dat de Kreisstad al vele jaren over een sterke ICT-infrastructuur, namelijk een goed uitgebouwd glasvezelnetwerk, beschikt. In opdracht van Stadtwerke Steinfurt behartigt NDIX de zakelijke klanten die profiteren van het open en onafhankelijke netwerk van NDIX. Dennis Snijder, verkoopmanager bij NDIX, licht het principe toe: “We bieden onze klanten een soort marktplaats waar ze meer dan 90 ICT-serviceproviders kunnen vinden. Deze bieden niet alleen internet- en VoIP-telefonie, maar ook innovatieve diensten die in de eerste plaats mogelijk worden gemaakt door de grote bandbreedte. Elke klant kan een op maat gemaakt pakket samenstellen en zelfs aanbiedingen van verschillende serviceproviders combineren.”

Beter netwerk, meer veiligheid

Het is bijvoorbeeld via het NDIX-netwerk makkelijker om locaties in heel Europa met elkaar te verbinden of bedrijfsprocessen in de cloud op te slaan. “Een ander groot voordeel is de veiligheid van de gegevens, omdat ons netwerk op zichzelf staat en daarom een datalek, zoals een hackeraanval, onmogelijk maakt“, zo Dennis Snijder.

Een aantal bedrijven uit Steinfurt heeft al besloten gebruik te maken van het gigabit aanbod. “Wij zullen het project nu intensief promoten, omdat het een zeer aantrekkelijk aanbod is. Wij kunnen met de aanwezige infrastructuur alle bedrijven op de industriegebieden van Steinfurt bereiken“, volgens Magnus Stallmeier.

Over NDIX

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandnetwerk voor bedrijven en instellingen in alle sectoren, georganiseerd door publiekrechtelijke partners uit Duitsland en Nederland, waaronder de Stadtwerke Münster. Iedere organisatie kan zich bij NDIX aansluiten om ICT-diensten aan te bieden of in te kopen. NDIX richt zich op het creëren van dataverbindingen tussen industriegebieden, bedrijfslocaties en datacentra. Daarbij gaat het om veilige en voordelige verbindingen naar Duitsland, Nederland en andere delen van Europa. De verbindingen worden continu door het Network Operation Center gemonitord. Op dit moment profiteren al meer dan 1.750 bedrijven en organisaties van de bijzondere voordelen van een open netwerk.  

Meer informatie: www.gigabitcitysteinfurt.de