Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Samenwerking InTouch en NDIX draagt bij aan keuzevrijheid in de zorgsector

31 maart 2014 09:02

Twee gerenommeerde ICT dienstverleners, InTouch en NDIX, sluiten een strategisch partnership. Hiermee wordt een flexibel alternatief t.o.v. de gevestigde spelers geboden aan zorgverleners in Nederland en Duitsland. Tijdens de Zorg & ICT beurs 2014, die vorige week werd gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht, werd de samenwerking wereldkundig gemaakt.

Persbericht

NDIX is leverancier van breedband aansluitingen en levert, net als InTouch, zelf geen ICT diensten. Het NDIX netwerk is open en toegankelijk voor marktpartijen. Er is geen gedwongen winkelnering ten aanzien van dienstenafname. Nu InTouch gebruik gaat maken van het NDIX netwerk is InTouch verzekerd van veilige en snelle verbindingen en middels NDIX heeft InTouch toegang tot een interessante database aan potentiële nieuwe klanten. InTouch kan deze partijen koppelingen leveren tussen al hun ICT-diensten en processen zodat zij het voordeel genieten van één overzichtelijk en beheersbaar platform. Door mee te liften op de bestaande netwerken van NDIX blijven de kosten, ook voor de eindklant, beheersbaar.

Rager Ossel, CEO en oprichter van InTouch zegt het volgende over de samenwerking: “Voor InTouch is deze samenwerking een grote stap voorwaarts. Een onafhankelijke, betrouwbare en veilige verbinding zijn essentiële voorwaarden om de markt te kunnen bedienen. In NDIX hebben wij een partner gevonden die dezelfde lange termijn visie deelt. Net als wij geloven zij sterk in het leggen van intermenselijke verbindingen, in transparantie en in keuzevrijheid. Voor een langdurige samenwerking is het belangrijk dezelfde waarden te delen en dat vertrouwen heb ik in NDIX.”

Partijen hebben al concreet samengewerkt aan cases bij een aantal zorginstellingen omdat InTouch in de markt op zoek was naar capaciteitsuitbreiding. NDIX sprak direct aan omdat zij veel geïnvesteerd hebben in hoge beschikbaarheid en een redundant netwerk. Vanuit deze prettige ervaring is het strategische partnership geboren. “Het partnership is uniek omdat beide partijen geen eigen diensten aanbieden maar gespecialiseerd zijn in het koppelen en verbinden van mensen en processen. Voor NDIX is dit partnership zeer waardevol omdat InTouch een nieuw type dienstverlening biedt dat andere nieuwe klanten aanspreekt.” Aldus Jeroen van de Lagemaat, algemeen directeur bij NDIX.

Over InTouch
InTouch is als ICT dienstverlener gespecialiseerd in de zorgsector. InTouch faciliteert en onderhoudt middels één platform een betrouwbare werkomgeving voor samenwerking, gebaseerd op innovatieve IT-oplossingen. Middels dit flexibele platform kunnen alle ict-diensten en -processen gekoppeld en gemonitord worden waarbij relaties met bestaande leveranciers kunnen blijven bestaan. De ‘total cost of ownership’ ten opzichte van een ICT park zijn bij InTouch lager en verdienen zichzelf terug. InTouch levert wereldwijd service en steun, 24 uur per dag, vanuit steunpunten in tien landen. De organisatie is opgericht in 1974 en opereert sinds 1994 onder de naam InTouch.

Over NDIX
NDIX sluit bedrijven en instellingen via glasvezelverbindingen aan op haar digitale marktplaats. NDIX is onafhankelijk en neutraal. De aangesloten organisaties kiezen zelf de leveranciers van hun ICT-diensten uit een aanbod van ruim 80 aanbieders. Glasvezelverbinding en diensten zijn gescheiden, waardoor NDIX- klanten nooit meer een andere verbinding aan hoeven te laten leggen, ook al veranderen ze van dienstenleverancier. De aandeelhouders van NDIX komen uit de publieke sector: Participatiemaatschappij Oost Nederland (Oost NV), Holding Technopolis Twente (Universiteit Twente) en Stadtwerke Münster GmbH.