Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Ondernemers Molenkamp Borne leggen eigen glasvezelnetwerk aan

09 november 2015 14:54

De eerste 13 ondernemers zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Molenkamp in Borne dat gekoppeld is op de digitale marktplaats voor ICT-diensten van NDIX. Na een voorbereidingstraject van twee jaren kunnen de ondernemers nu gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk dat in eigen beheer aangelegd is.

Om de glasvezelaanleg in goede banen te leiden hebben de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en de op het industrieterrein gevestigde ondernemers afgelopen zomer de Bedrijfsvereniging Molenkamp opgericht, met als onderdeel daarvan de uitvoerende tak Molenkamp Infra BV.

Netwerk zonder winstoogmerk
Het concrete doel van de vereniging is het aanbieden van een betaalbare aansluiting, zonder winstoogmerk, op het open glasvezelnetwerk voor alle ondernemers op de Molenkamp en omgeving. Om de ondernemers toegang te bieden tot ICT-diensten is het glasvezelnetwerk gekoppeld op de digitale marktplaats van NDIX. Daar kunnen ze kiezen uit het aanbod van meer dan
85 aanbieders en kunnen ze via het NDIX-netwerk verbonden worden met andere bedrijfslocaties of samenwerkingspartners.

De verwachting is dat in de nabije toekomst meer ondernemers zullen aansluiten op het eigen netwerk. Alle deelnemers worden meteen mede-eigenaar van het netwerk. Bij een gezonde groei met meer inkomsten  kunnen de tarieven dan ook verder omlaag, of kunnen de inkomsten worden ingezet voor gezamenlijke belangen.

Camerabeveiliging
In de volgende fase willen de initiatiefnemers de diensten verder uitbreiden door samen te werken op het gebied van beveiliging, bewegwijzering, onderhoud en bijvoorbeeld afvalinzameling. Door de oprichting van dit glasvezelnetwerk in eigen beheer wordt een mooie stap gezet naar een nog bredere samenwerking tussen de ondernemers in Borne.

Bestuur
Het bestuur van de Bedrijfsvereniging Molenkamp bestaat uit vijf lokale ondernemers: voorzitter Gert ter Brugge (Ter Brugge Geschenken), secretaris Eric-Jan Smit (Taurus IT), penningmeester Harry Assink (Morselt Watertechniek), Jan Ezendam (Gebr. Ezendam) en Jan Kuipers (Bouwadvies Oost Nederland).