Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Marktplaatslocatie Dronten opgeleverd

16 mei 2013 10:26

Het 51e opstappunt naar de digitale marktplaats is opgeleverd. Daarmee is het datacenter van Serverius in Dronten nu ook aangesloten op het netwerk van NDIX.

Het opstappunt bestaat uit een netwerkswitch in het datacentrum van Serverius. Alle opstappunten tezamen vormen de digitale marktplaats, waar aanbieders en afnemers van ICT-diensten elkaar ontmoeten.

Diensten en infrastructuur gescheiden

Aanbieders en afnemers op de NDIX marktplaats kunnen met één aansluiting, bij een opstappunt zoals Serverius, toegang krijgen tot het gehele netwerk van NDIX en de daarop aangesloten partijen. “Aanbieders van ICT-diensten hebben op die manier via één kanaal toegang tot een groot potentieel aan klanten, zonder dat zij zelf over een eigen glasvezelinfrastructuur hoeven te beschikken,” zegt Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX. “Afnemers biedt het als voordeel dat zij niet afhankelijk zijn van infrastructuurleveranciers en voor elke ICT-dienst op zoek kunnen gaan naar de beste prijs/kwaliteitverhouding.”

“De toegang tot ICT-diensten wordt via ons platform laagdrempeliger,” zegt Van de Lagemaat. “Gebruikers en aanbieders van diensten kunnen gemakkelijker en flexibeler met elkaar zaken doen, onafhankelijk van hun glasvezelleverancier. Wij zijn blij dat we nu ook het datacenter van Serverius als opstappunt aan onze marktplaats kunnen toevoegen.”

Online back-up, VoIP, hosting…

Voor bestaande en nieuwe klanten van Serverius biedt de aanwezigheid van het NDIX platform nieuwe mogelijkheden om zaken te doen. “Op het platform worden verschillende ICT-diensten aangeboden, zoals internet, VoIP-telefonie, televisie, back-up en storage, clouddiensten en elektronische leeromgevingen” zegt Gijs van Gemert, algemeen directeur van Serverius. “Klanten van Serverius krijgen hiermee dus de mogelijkheid om eveneens hun ICT-diensten op het NDIX platform aan te bieden. Andersom kunnen zij via het platform natuurlijk ook diensten afnemen.”

NDIX fungeert niet alleen als digitale marktplaats voor breedbanddiensten, maar ook als koppelvlak voor breedbandverbindingen. Bedrijven, instellingen en steden kunnen via NDIX onderlinge verbindingen maken zonder capaciteitsbeperkingen. Voor grotere organisaties creëert het de mogelijkheid om via breedband verschillende locaties met elkaar te verbinden tot een eigen netwerk.