Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Informatieavond glasvezelproject Oude IJsselstreek

22 oktober 2014 10:18

Op 28 oktober organiseert IBOIJFiber Coƶperatie U.A. een informatieavond in het innovatiecentrum ICER in Ulft. Deze avond is bedoeld voor alle bedrijven op de bedrijventerreinen in de gemeente Oude IJsselstreek die binnenkort worden aangesloten op de digitale marktplaats van NDIX via het IBOIJFiber glasvezelnetwerk.

Iboijfiber is een samenwerkingsverband tussen Iboij, Gemeenten, Parkmanagement Akkermansweide en IPfiber om een geheel open eigen glasvezelnetwerk te realiseren op de terreinen De Rieze, IJsselweide, Akkermansweide (Gaanderen & Terborg) en het stationsgebied Terborg.

Inmiddels hebben zich al 55 organisaties aangemeld. De meeste van hen zullen voor 1 januari 2015 gebruik kunnen gaan maken van de glasvezelverbinding. Het tarief dat zij gaan betalen hangt af van het aantal organisaties dat zich aanmeld. Hoe meer organisaties mee doen, hoe lager heet tarief. Naar verwachting zal het tarief tussen 130 en 150 euro per maand worden voor een 50Mbit/s 1:1 verbinding, inclusief NDIX-aansluiting.

Het netwerk wordt eigendom van de lokale ondernemers en kent geen winstoogmerk. Daarnaast krijgen alle aangesloten organisaties een aansluiting op de digitale marktplaats van NDIX. Op de marktplaats kunnen ze een keuze maken uit de ICT-diensten die worden aangeboden door meer dan 80 aanbieders. Tijdens de informatiebijeenkomst zullen diverse aanbieders aanwezig zijn om hun ICT-diensten te presenteren.

Programma

17.00-17.30 uur: Inloop
17.30-18.00 uur: Opening en algemene uitleg over breedband en de dienstenmogelijkheden
18.00-20.00 uur: Infomarkt waarbij diverse aanbieders zichzelf en hun ICT-diensten presenteren

Locatie
ICER (DRU Industriepark)
Hutteweg 32
Ulft