Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Live verslag Enschede Marathon via glasvezel NDIX

20 april 2018 12:14

Zondag 22 april vindt de jubileumeditie van de Enschede Marathon plaats. RTV Oost zal die dag via het glasvezelnetwerk van NDIX een live-uitzending van het evenement verzorgen. NDIX heeft hiervoor een speciale evenementenverbinding aangelegd in het centrum van Enschede bij het start/finish-gebied. Hierdoor is er een connectie tussen de marathon en de studio van RTV Oost in Hengelo.

BannerNL50editie

Via de snelle glasvezelverbinding zal RTV Oost uitzenden vanuit de studio en vanaf motoren ter plekke. De kijker kan wedstrijdbeelden, interviews met de deelnemers en sfeerverslagen verwachten. 

Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland en West-Europa. Vandaag de dag doen er bijna 11.000 deelnemers mee aan het evenement en het aantal is nog immer groeiende. Zondag 22 april heeft het evenement een gouden randje want de Enschede Marathon viert dan zijn 50e verjaardag. In de live-uitzending van RTV Oost vanuit Enschede wordt uitgebreid verslag gedaan van de wedstrijdlopers en de recreatieve lopers. Ook op Radio Oost wordt verslag gedaan van de marathon.

Focus op de dames
Net als de afgelopen drie jaren kiest de organisatie ervoor dit jaar de focus te leggen op een top damesveld. Hiermee onderscheidt het evenement zich van overige marathons in Nederland. Meer aandacht voor de vrouwen en een uitdaging voor de mannen om toch als eerste te finishen! Verder is er dit jaar meer aandacht dan anders voor het randgebeuren.

Nieuw parcours
Zoals al eerder bekend werd gemaakt, heeft de Enschede Marathon dit jaar een nieuw parcours. In het kader van de 50e editie wilde de organisatie er een bijzondere gebeurtenis van maken. De start en finish vinden nog steeds plaats in het centrum maar de renners komen dit jaar langs de Grolsch Veste, het UT-terrein, over de F35 en door het G.J. van Heekpark, dat dit jaar honderd jaar bestaat. Daarbij hoeven de lopers, die de hele marathon lopen, niet twee keer hetzelfde rondje af te leggen zoals voorgaande jaren het geval was. Aan deze wens van de lopers is gehoor gegeven.

NDIX-hardlopers
Binnen NDIX hebben een aantal collega's de afgelopen tijd hard getraind om met een team de Tubantia CompanyRUN van vijf kilometer te lopen. De overige collega's zullen hen uiteraard aanmoedigen langs de lijn!