Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Datacenter Solcon aangesloten op NDIX breedbandmarktplaats

31 oktober 2012 15:02

Het datacenter van internetprovider Solcon in Apeldoorn is recent aangesloten op het breedbandplatform van NDIX. NDIX is een onafhankelijke en digitale marktplaats waar de vraag naar en het aanbod van breedbanddiensten samenkomen.

Persbericht

Nieuwe kansen
Voor huidige en nieuwe klanten van Solcon biedt de aanwezigheid van het NDIX platform in het datacenter kansen om nieuwe afzetmarkten te ontwikkelen. Klanten kunnen met één aansluiting in het Solcon datacenter toegang krijgen tot het gehele netwerk van NDIX en de daarop aangesloten partijen. Ook kan de klant eigen locaties onderling verbinden om een bedrijfsnetwerk te vormen waarbij IT systemen kunnen worden ondergebracht in het Solcon datacenter.

Continuïteit dankzij modern datacenter
Het datacenter in Apeldoorn voldoet aan alle eisen die klanten en leveranciers tegenwoordig stellen. Zo is data veilig opgeslagen en altijd bereikbaar, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De omgeving is voorzien van een optimaal klimaat en de locatie is professioneel beveiligd door bewakingscamera’s en toegang op basis van een vingerafdruk. De noodstroomvoorzieningen houden het datacenter continu operationeel. Uiteraard is het datacenter via meerdere glasvezelverbindingen aangesloten op de internet knooppunten in Amsterdam.

Vrijheid voor de klant
Solcon is als leverancier van kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbindingen al sinds 2007 actief op het NDIX netwerk. “Met de komst van dit opstappunt in ons datacenter is onze positie in de hosting- & breedbandmarkt verder verstevigd,” aldus Solcon-directeur Peter van der Vlies. “Ons datacenter is volgens de modernste technologie gebouwd. Nu het datacenter aangesloten is op het NDIX platform kunnen bedrijven in de regio nog gemakkelijker verbinden en informatie uitwisselen, wat de innovatie in de breedbandmarkt stimuleert.” Van der Vlies: “Ook concurrerende dienstaanbieders kunnen via het opstappunt hun diensten aanbieden, en dat is voor de klant wel net zo transparant. Het datacenter van Solcon biedt hierin de keuzemogelijkheid.”

Connectivity, VoIP, hosting…
Huidige en nieuwe klanten van Solcon kunnen via het nieuwe platform verschillende diensten afnemen. Natuurlijk Solcon connectivity, maar ook VoIP, hosting, online back-up en pinnen via IP. Klanten en partners van Solcon kunnen op hun beurt via het NDIX platform ook de eigen diensten aanbieden.

Over Solcon
Solcon is een volledig Nederlandse organisatie met ruim 100 medewerkers. Onze organisatie is de Provider met een hart. Dit is zichtbaar in onze persoonlijke service èn in onze toegankelijkheid. We proberen ons zo goed mogelijk in onze opdrachtgevers te verdiepen, zodat we weten wat er speelt en we zeker weten dat we dezelfde taal spreken.

Sinds onze oprichting in 1996 zijn we flink gegroeid. Dat is vooral te danken aan onze sterke innovatiedrang. Zo waren we de eerste Nederlandse internetprovider die met VoIP en gefilterde internettoegang op de markt kwam. Alle diensten bieden we aan vanuit onze eigen datacenters in Dronten en Apeldoorn. www.solconzakelijk.nl

Over NDIX
NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor de zakelijke markt in Nederland en Duitsland. Kernactiviteiten zijn het koppelen van glasvezelinfrastructuren, de internet exchange en de digitale marktplaats. Het open netwerk betekent dat elke organisatie tegen dezelfde condities aan kan sluiten op de digitale marktplaats om daar ICT diensten aan te bieden of af te nemen.

NDIX biedt zelf geen ICT diensten aan, dat wordt gedaan door de bijna 100 aanbieders. Meer dan 1200 bedrijven en instellingen zijn op NDIX aangesloten om ICT diensten af te nemen en/of hun vestigingen te koppelen. NDIX werkt met 40 glasvezelpartners samen waardoor in heel Nederland en in delen van Nordrhein-Westfalen een aansluiting op NDIX mogelijk is. Infrastructuur en diensten zijn hierbij gescheiden voor een optimale keuzevrijheid voor de klant. In Nederland en Duitsland zijn 35 datacenters op het NDIX netwerk aangesloten.