Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Camerabeveiliging: weet wat u wilt bereiken

11 september 2014 13:37

Op 9 september organiseerden NGS Euregio en NDIX de informatiebijeenkomst 'Camerabeveiliging: de ins & outs' in het stadion van FC Twente in Enschede. De 45 bezoekers werden met presentaties van Loohuis communicatie en beveiligingen en Avigilon bijgepraat over de mogelijkheden van camerabeveiliging voor bedrijfspanden en industrieterreinen. De middag werd afgesloten met een rondleiding in het beveiligingscommandocentrum van FC Twente.

De belangrijkst conclusie die uit de presentaties getrokken kon worden was dat allereerst heel goed gekeken moet worden naar het doel van het camerasysteem. Is dat observeren, herkennen of identificeren?

Goede beeldkwaliteit nodig voor identificeren
Is het systeem bedoeld voor het achteraf identificeren van personen of voertuigen? Dan moet er ingezoomd kunnen worden zonder beeldkwaliteit te verliezen. Veel van de huidige beelden die opgenomen worden bieden te weinig mogelijkheden om personen en objecten achteraf te identificeren.

Ook kijken camera’s regelmatig naar de verkeerde scene en geeft de complexiteit van de systemen vaak problemen bij het beheren en terugzoeken van de beelden. Om de beelden goed uit te kunnen lezen is een goede verbinding nodig, die nog wel eens te wensen over laat.

Kortom: bedenk goed waarvoor het camerasysteem gebruikt gaat worden voordat u erin investeert en zorg voor de juiste kwaliteit van de breedbandverbindingen die de uplink verzorgen.

Return on investment
Een goed ingericht camerasysteem kan de investering snel terugverdienen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de reductie van het aantal camera’s en bekabeling. Intelligente technieken kunnen gebruikt worden om bandbreedte en processorgebruik te besparen. Ook kan het systeem gekoppeld worden met bijvoorbeeld uw toegangssysteem voor efficiĆ«ntieverbeteringen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de beste oplossing voor uw situatie kunt u terecht bij de aanbieders op onze digitale marktplaats.