Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 vragen aan Rosanne Nijboer-Schot

07 oktober 2019 15:41

Het is even stil geweest met de vijf vragen aan, maar we hebben natuurlijk niet stil gezeten. Volgende medewerker die we aan je willen voorstellen is Rosanne – één van de twee receptionistes bij ndix.


Een secretaresse is van meerwaarde binnen een organisatie, ook bij ndix: “Zonder secretaresse kunnen collega’s zich niet volledig concentreren op hun eigen taken. Je bent constant aan het schakelen tussen de klant en collega’s: wie is voor deze klant de juiste medewerker…”


Vraag 1: Wie ben je en wat doe je bij ndix?

Ik ben Rosanne Nijboer-Schot, ik verzorg de secretariële administratieve taken bij NDIX sinds 3 oktober 2011.

Binnen ndix heb ik vaak het eerste klantcontact, zowel telefonisch, per mail als met de bezoekers hier op kantoor. Ik vind het belangrijk om onze klanten op een goede manier te woord te staan, om ze zo goed mogelijk wegwijs binnen ndix te maken. Daarnaast bied ik ondersteuning aan de afdeling sales, zorg ik voor contractverwerking en ik zorg ervoor dat de kantoorartikelen aanwezig zijn. Daarbij horen natuurlijk ook de drankjes en versnaperingen voor onze vrijdagmiddagborrel. Tijdens onze evenementen ben ik meestal gastvrouw, dat is een moment waar ik altijd erg naar uit kijk!

Vraag 2: Waarom is een secretaresse in een organisatie zo belangrijk?

Als secretaresse ben je het eerste aanspreekpunt in een organisatie. Ik filter alles en ik kijk hoe ik zo goed mogelijk iemand van dienst kan zijn. Wanneer mijn collega’s druk zijn fungeer ik als hun back-up. Als secretaresse ben je constant aan het schakelen tussen de klant en collega’s: wie is voor deze klant de juiste medewerker- en vice versa. Daarvoor heb ik een helikopterview nodig. Het agenda-beheer of plannen van afspraken met meerdere partijen kan een flinke puzzel zijn. Een secretaresse ontzorgt haar collega’s door dit voor hun te doen. Als een secretaresse dit niet zou doen zouden de collega’s hier zelf heel druk mee zijn waardoor ze zich niet bezig kunnen houden met hun “échte” werkzaamheden.

Vraag 3: Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?

Assepoester. Het contrast van huisvrouw en het ontsnappen uit je dagelijkse leven. Lekker mooi maken, even los maken van het gezinsleven en alle huishoudelijke verplichtingen, die steeds terugkeren. Ik vind het net als Assepoester heerlijk om mijn huis schoon te maken en lekker te laten ruiken. Maar daarnaast vind ik het ook leuk om helemaal tip top de deur uit te gaan en te gaan stappen met vriendinnen. Het liefst in een Assepoester-jurk ;-).

Vraag 4: Heb je huisdieren?

Ja, een hond: Kay (Franse Bulldog), een konijn: Bunny (hangoor met de origineelste konijnennaam) en een hamster: Johnny (spreek uit: SJONNIE). Alle drie super lieve beestjes, alhoewel de hamster ’s nachts een enorme herrieschopper is met het lopen in zijn rad. Maar ja, de kinderen vinden hem fantastisch, dus van die herrie zijn we nog niet af!

Vraag 5: Wat zou je graag van welke collega willen weten?

Ik zou graag aan Dennis Seppenwoold willen vragen welk deel van de wereld hij graag zou willen bezoeken en waarom. Ik ben erg benieuwd!