Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

ICT-diensten afnemen

Wilt u niet vast zitten aan één leverancier van ICT-diensten? Dan bent u bij NDIX aan het juiste adres. Wij beheren een open digitale marktplaats, waar de levering van ICT-diensten gescheiden is van de glasvezelinfrastructuur. Dit betekent dat u een aansluiting op NDIX neemt en vervolgens via die aansluiting gebruik kunt maken van alle aanbieders aanwezig op de digitale marktplaats. U kunt diensten afnemen van één of meerdere aanbieders tegelijkertijd. Ook kunt u wisselen van aanbieder, zonder dat u moet herinvesteren in een nieuwe aansluiting.

Hoe werkt het?

Uw NDIX-aansluiting

U krijgt toegang tot de digitale marktplaats met een NDIX-aansluiting. Deze aansluiting bestaat uit een poort op één van onze switches en eventueel een glasvezelverbinding. Uw bedrijfslocatie kan via die glasvezelverbinding verbonden worden met uw NDIX-poort. Zo’n glasvezelverbinding kunt u – inclusief NDIX-poort – rechtstreeks bij NDIX inkopen of bij één van onze partners. U kunt ook een poort zonder glasvezelverbinding krijgen in één van de datacenters waar NDIX een marktplaatslocatie heeft ingericht. Deze aansluiting kunt u bij NDIX of bij de beheerder van het betreffende datacenter inkopen.

ICT-diensten inkopen

Als uw toegang tot de marktplaats gerealiseerd is, kunt u daar ICT-diensten gaan inkopen. NDIX biedt zelf geen ICT-diensten aan. Dat doen de meer dan 120 aanbieders met een groot en gevarieerd aanbod. Via VLAN’s worden verbindingen gelegd met de door u uitgekozen ICT-aanbieders. Deze VLAN’s zijn binnen het netwerk van NDIX kosteloos. Het configureren van een VLAN kunt u via onze website aanvragen en duurt maximaal drie werkdagen na goedkeuring van alle betrokken partijen.

U betaalt aan NDIX of een partner een vast tarief voor uw glasvezelverbinding en de NDIX-poort. Daarnaast betaalt u aan de aanbieder(s) de kosten voor de ICT-diensten die u afneemt.

Het dienstaanbod

Op de marktplaats is een groot en gevarieerd aanbod van ICT-diensten beschikbaar zoals internet, telefonie, back-up en storage, beveiligingsdiensten, SaaS-diensten, clouddiensten, pinnen, hosting, colocatie en netwerk- en werkplekbeheer. Maar ook sectorspecifieke diensten als Wachtkamer TV, elektronische leeromgevingen en digitale gemeenteloketten zijn beschikbaar. U kunt hier een overzicht vinden van het dienstaanbod. U kunt zoeken op diverse combinaties van diensten en via de website contact opnemen met de aanbieders voor meer informatie.

Keuze maken uit het aanbod

Het aanbod van diensten op de marktplaats is groot. Het kan zijn dat u hulp nodig hebt bij het maken van een keuze uit dat aanbod. NDIX kan vanwege haar neutraliteit geen uitspraken doen over de kwaliteit of prijs van de diverse aanbieders. Wij adviseren u regelmatig goed rond te kijken op de marktplaats. Zo vindt u niet alleen mogelijkheden om kosten besparen, maar ontdekt u ook geheel nieuwe diensten.

Nieuwe diensten

We houden onze klanten regelmatig op de hoogte van nieuwe diensten die op onze marktplaats worden aangeboden. Bijvoorbeeld met onze jaarlijkse catalogus of onze nieuwsbrief waar voor u zich op onze nieuwspagina kunt aanmelden. Als u een dienst of een aanbieder mist, of als u suggesties heeft met betrekking tot het aanbod van diensten, laat het ons dan vooral weten!

Postcodecheck

Vul hier postcode, huisnummer en eventueel toevoeging in om de beschikbaarheid van een NDIX-aansluiting te checken.

Introfilmpje breedband van NGS Euregio

NDIX-poort met glasvezel verbinding en aansluiting op de marktplaats

Indien uw bedrijfslocatie nog niet aangesloten is op een glasvezelnetwerk verbonden met NDIX, zal er eerst een glasvezelverbinding van uw locatie naar de dichtstbijzijnde NDIX-locatie worden gelegd. In deze locatie (vaak een datacenter of wijkcentrale bij u in de buurt) worden de glasvezels aangesloten op een poort op onze switch: uw NDIX-poort.

NDIX-poort zonder glasvezel poort in een aangesloten datacenter

Als uw organisatie al apparatuur heeft staan in een datacenter waar NDIX aanwezig is, heeft u alleen nog maar een NDIX-poort op die locatie nodig om verbonden te worden met de digitale marktplaats. Een simpele patch van uw apparatuur naar onze switch is voldoende om u aan te sluiten op de digitale marktplaats. Daarmee heeft u vervolgens toegang tot alle ICT-diensten die op de marktplaats worden aangeboden.

Point-to-point verbinding een verbinding tussen 2 vaste punten

NDIX heeft meer dan 50 PoP’s in Nederland en Duitsland. Tussen al deze locaties kunnen point-to-point connecties worden afgenomen. Hierbij wordt een dedicated verbinding tussen twee NDIX-poorten tot stand gebracht, waarover een onbeperkt aantal VLAN’s geschakeld kan worden.