Sprekers NDIX Dag 2017

AlexanderKlöpping close2 - bijschrift Wouter Rijsman 

Alexander Klöpping

Mede-oprichter van de Universiteit van Nederland en digitale knipseldienst Blendle, bekend van tv-programma De Wereld Draait Door.

Alexander Klöpping is een spraakzame nerd van de nieuwe generatie. Hij laat in zijn keynote aan de hand van pakkende voorbeelden zien waar we op dit moment staan als het gaat om het gebruik van internet. Hij behandelt de werkwijzen van algoritmes en Google, en geeft inzicht in welke rol Big Data spelen, vandaag en in de toekomst. Met voorbeelden van opmerkelijke start-ups en Apps toont hij aan hoe de wereld razendsnel verandert en tegelijk hoe ‘nerds in garageboxen’ in staat blijken te zijn de gevestigde orde op haar grondvesten te doen trillen. 

Dennis Snijder

Dennis Snijder

Manager Verkoop, NDIX

Dennis is verantwoordelijk voor de verkoopafdeling binnen NDIX en aanspreekpunt voor klanten en partners. Hij is zijn hele carrière al werkzaam in de telecombranche. Ooit begonnen bij British Telecom, is hij via een kleine omzwerving terecht gekomen bij NDIX. In zijn presentatie vertelt Dennis Snijder u alles over de digitale marktplaats en alle overige diensten van NDIX.

DimitriTokmetzis ©BasLosekoot DeCorrespondent web

Dimitri Tokmetzis

Datajournalist en schrijver voor De Correspondent

Dimitri Tokmetzis is een datajournalist met een missie: de technologie die ons leven bepaalt toegankelijk maken voor iedereen. Want, zo zegt hij, technologie is te belangrijk om aan nerds over te laten. Computers zijn niet eng, maar wel complex en invloedrijk. Dimitri geeft in zijn keynote inzicht in de verborgen wereld achter de computers, smartphones en andere apparaten die ons leven bepalen. Hoe ver reikt die invloed en hoe waarborgen we onze privacy?

Dylan van Dijk2

Dylan van Dijk

Manager Netwerk, NDIX

Dylan is een afgestudeerd computer technicus, die de eerste paar jaar van zijn carrière op de IT-afdeling van een radiotherapie instituut heeft gewerkt. Vanuit deze baan heeft hij de overstap gemaakt naar het IT-bedrijf Deltics. Binnen Deltics heeft Dylan onder andere als Coördinator IT Beheer meegeholpen bij het opzetten van de dienstverleningstak van Deltics. Dylan is vervolgens overgestapt naar de projectentak van Deltics en heeft de functie als IT consultant bekleed. Dylan is met name gespecialiseerd in netwerktechnologieën, security, glasvezel en WDM technieken. Binnen NDIX is Dylan verantwoordelijk voor alle technische ontwikkelingen en innovaties in de breedbandinfrastructuur van NDIX.

ErwinBisschop blockchain Coinversable

Erwin Bisschop

Mede-oprichter Coinversable, een startup rondom blockchain technologie

Blockchain, bitcoin, het zijn termen die je vaak hoort de laatste tijd. Wat houdt deze innovatieve technologie eigenlijk in? En wat kan je ermee? Is de technologie echt zo disruptief en geniaal als vaak wordt beweerd? In zijn presentatie zal Erwin Bosschop de antwoorden met u gaan verkennen. 

  

Igno Dekker

Bestuurslid van de vereniging van eigenaren (VVE)

Igno zal samen met Jan Dekker een presentatie geven over FttH. Met de aansluiting van 116 recreatiewoningen op het open glasvezelnetwerk van NDIX kunnen de bewoners van buitencentrum Ruighenrode nabij Lochem jaren vooruit tegen marktconforme tarieven. NDIX ziet het als onderdeel van zijn missie om alle groepen te bedienen met een hoogwaardig netwerk en vrije keuze uit diensten. Iedereen heeft tegenwoordig op zijn minst een smartphone en vaak ook nog een tablet, laptop en smart-tv. We nemen u graag mee in het proces van de totstandkoming en uitvoering van het project.

JairSantanna

Jair Santanna

Enthousiastic Teacher & Researcher, Internet Security Specialist and (Big) Data Analyst

DDoS-aanvallen zijn een groot probleem dat alleen nog maar toeneemt doordat ze nu publiekelijk te koop zijn voor een paar euro's op zogenoemde 'booter' en 'stresser' websites. In zijn lezing presenteert Jair Santanna vier jaar aan onderzoek naar dit fenomeen. 

  

Jan Dekker

Onafhankelijk netwerkspecialist en managing director P.I.M. Consultancy

Als onafhankelijk netwerkspecialist is Jan betrokken bij het Ruighenrode-project. Samen met Igno Dekker zal hij u vertellen over het verloop van dit FttH-project.

Jeroen van de Lagemaat NDIX   

Jeroen van de Lagemaat

Directeur NDIX

Voordat Jeroen in 2001 directeur van NDIX werd, heeft hij ruim 25 jaar gewerkt en gestudeerd op de Universiteit Twente. Na zijn studie Elektrotechniek (afstudeerrichting data- en telecommunicatie) is hij een aantal jaren onderzoeker geweest op het gebied van het gestructureerd ontwerpen van communicatiesystemen. Daarna heeft Jeroen achtereenvolgens een groot Europees onderzoeksproject gecoördineerd op dit vakgebied (Lotosphere), was hij de eerste zakelijk directeur van het onderzoeksinstituut CTIT en heeft hij 3 jaar gewerkt als manager van de Wireless Campus, alle op de Universiteit Twente.

TinyEYE iCW2020 PaulJenkins OHMF 231116

Paul Jenkins

CEO TinyEYE Europe

Het fijne van telelogopedie is dat het spraak- en taaloefeningen online toegankelijk maakt. Online live logopediesessies kunnen thuis, of waar het ook uitkomt, gedaan worden. Paul Jenkins vertelt in zijn presentatie over de kansen van telelogopedie als toepassing om communicatieproblemen aan te pakken, maar ook over de obstakels die je tegenkomt als je een innovatie in de gezondheidsmarkt brengt. 

Ulrich Funke

Ulrich Funke

Project- en Accountmanager Duitsland, NDIX

Ulrich is afgestudeerd als geograaf en was voorheen werkzaam als project- en accountmanager bij verschillende organisaties in de ICT-branche. Ulrich is bij NDIX het aanspreekpunt voor klanten, partners en andere relaties uit Duitsland. Naast acquisitie en advisering van klanten behelst dit het informeren en aansluiten van nieuwe dienstaanbieders en infrastructuurpartners binnen het open breedbandmodel van NDIX.