Stagelopen bij NDIX - NDIX

9 december 2021

Stagelopen bij NDIX

NDIX heeft altijd al een speciale band gehad met hogescholen, universiteiten en studenten. Zelf ontstaan als afsplitsing van de Universiteit Twente, zijn er in de afgelopen 20 jaar vele studenten binnengekomen bij NDIX en in sommige gevallen zelfs gebleven bij NDIX! Vandaag interviewen we drie van deze stagiairs, Yannis, Jarno en Morad over hun ervaringen met stagelopen bij NDIX.

Alle drie compleet andere achtergronden, alle drie compleet andere trajecten, maar alle drie hebben één ding gemeen: ze lopen stage of hebben stage gelopen bij NDIX. Yannis loopt mee bij ons Network Operations Center (NOC), Morad doet zijn afstudeeropdracht bij de marketingafdeling en Jarno heeft in het verleden ook afgestudeerd bij NDIX, waarna hij een vast contract kreeg als software engineer. Alle drie kenden ze NDIX nog niet toen ze hier solliciteerden, maar ze kregen wel goede dingen te horen.

 

Morad: Ik hoorde van een vriend van mij dat NDIX nog op zoek was naar een afstudeerstagiair en ik was nog op zoek naar een afstudeeropdracht. Via deze vriend ben ik in contact gekomen met de juiste personen binnen NDIX en heb ik een opdracht gekregen. Ik moet een rapport aanleveren over hoe de naamsbekendheid kan groeien bij MKB-productiebedrijven met de juiste marketingmiddelen.

 

Yannis: Ik had moeite met het zoeken van een stage en ik vroeg op een gegeven moment aan mijn begeleider of hij nog een goede plek wist. Ik kon een mailtje sturen naar iemand van het NOC en twee weken later maakte ik deel uit van NDIX. Ik had geen specifieke opdracht gekregen, maar loop veel uren in de week mee bij NDIX. Bij het NOC is elke dag anders en ik probeer hier en daar waar mogelijk te helpen. 

Jarno:  Ik zocht nog een stage en kreeg drie mogelijke opdrachten, waar NDIX ook tussen zat. Die opdracht leek me het interessantst, omdat ik vanaf nul moest beginnen en veel vrijheid had. Een prototype van een klantenportal moest gemaakt worden, met contract- en technische informatie.

Hoe zouden jullie NDIX als bedrijf beschrijven?

Jarno: Het product van NDIX is vaak heel moeilijk uit te leggen. Als jij aan drie verschillende afdelingen vraagt wat NDIX doet, krijg je drie verschillende antwoorden. Momenteel wordt er ook veel gas gegeven op het door blijven ontwikkelen van het bedrijf en worden er dus veel stappen gezet. Ook zie ik NDIX als heel informeel. Je kan met iedereen eventjes tussendoor een potje darten en de gezellige bedrijfsuitjes komen ook weer op gang.

 

Morad: Een babbeltje maken kan inderdaad met iedereen. Dat zorgt voor heel veel plezier bij het werken. Voor mij is het echt heel open en informeel. Ook is er een lage drempel waar je altijd overal je vragen kwijt kan.

 

Yannis: Je hoeft je niet anders voor te doen dan dat je daadwerkelijk bent. Je hoeft niet wat speciaals aan te trekken. Dat helpt heel erg, vooral in het begin.

Welke eigenschappen hebben jullie ontwikkeld tijdens jullie stageperiode?

Yannis: Ik werk nu veel preciezer, want je moet sommige zaken gewoon heel secuur te werk gaan. Het is intern niet heel erg als je een fout maakt, maar het is wel vervelend als je met drie man een halfuur jouw probleem zit op te lossen. Dat probeer je te voorkomen.

 

Jarno: Ik denk dat ik eigenwijzer ben geworden. Als ik een idee heb en ik ben er zeker van dat dat een positief effect zal hebben, dan probeer ik toch wel dat idee te herhalen en te hameren op het nut ervan. Ook ben ik beter geworden in het reviewen van de code van anderen en oordeel ik beter code die geschreven is door iemand anders. Andersom zorg ik er ook voor dat mijn code beter te begrijpen is door anderen, zowel intern als door de gebruikers. 

Morad: Zoals Yannis zei, is het preciezer werken ook wel iets waar ik beter in ben geworden. Soms lever ik iets aan de rest van de afdeling waarvan ik denk dat het heel goed is en dan zijn er toch altijd wat dingen waarvan zij vinden dat die beter kunnen. Dat is natuurlijk ook wel heel goed, want de buitenwereld gaat zien wat wij maken en dat moet er gewoon goed uitzien. Ook heb ik het teamwork aangeleerd en heb ik beter leren plannen.

Zou je NDIX aanraden?

Morad: Ja, NDIX is heel open en gezellig. Er is altijd wat te doen dus je zit je niet te vervelen. Het is een heel leuk bedrijf. Het enige moeilijke is om uit te vinden welke diensten NDIX vervult, want je hebt toch wel minimaal een paar weken nodig om het allemaal een beetje te begrijpen, vooral als je nog geen eerdere ervaring met de branche hebt.

 

Jarno: Absoluut. Het is een heel open bedrijf en je hebt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je mag je eigen ideeën inbrengen en daar wordt dan serieus over gediscussieerd. Het netwerk van NDIX is gewoon heel erg complex, maar mensen helpen je graag om het beter te snappen. 

Yannis: Ik zou NDIX aanbevelen. Je hebt heel veel vrijheid en je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken. Je hebt de ruimte om dingen te ontdekken en om bezig te zijn met nieuwe apparatuur. Dat duurt langer dan wanneer iemand met meer ervaring dat zou doen, maar jij leert er meer van wanneer je zelf die taken mag uitvoeren. In overleg kan en mag alles.

Zelf interesse in stagelopen bij NDIX?

NDIX is altijd op zoek naar enthousiaste studenten die ons en andersom wij verder kunnen helpen naar de toekomst. Bekijk onze ”Werken bij”-pagina voor meer informatie!

Meer artikelen en nieuwsberichten

Vrolijk Pasen
28 maart 2024

Op vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, en op maandag 10 april, Tweede Paasdag is NDIX gesloten. Wij blijven wel bereikbaar voor storingen via ons storingsnummer. Wij...

Lees meer
Nieuwe uitdaging voor Peter Lenten
28 februari 2024

Peter Lenten, commercieel directeur bij NDIX, vertrekt na 2,5 jaar voor een nieuwe uitdaging bij Sigmax. Het NDIX-team bedankt hem voor zijn bijdrage en staat...

Lees meer
NDIX Behaalt BSI ISO9001 Certificaat
22 januari 2024

Met trots kondigt NDIX aan dat wij het BSI ISO9001 certificaat hebben behaald, een belangrijke mijlpaal die onze aan kwaliteit en klanttevredenheid...

Lees meer