Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Referenties

Een selectie van onze klanten met de verhalen waarom zij voor NDIX hebben gekozen.

Gezondheidszorg

Saxenburgh Groep http://www.sxb.nl

De Saxenburgh Groep levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Noord-Overijssel en Drenthe. Het ziekenhuis, de poliklinieken en alle zorglocaties zijn gekoppeld door middel van een NDIX-glasvezelverbinding. De centraal en digitaal opgeslagen dossiers kunnen door de artsen, apotheek en verzorgenden vanaf elke locatie worden opgevraagd. Dat geeft een compleet beeld van de patiënt of oudere en zorgt ervoor dat er efficiënter gewerkt kan worden. Klik hier voor de hele klantcase.

Industrie

Noordgastransport B.V. http://www.noordgastransport.nl/

De bedrijfslocatie van Noordgastransport B.V. in Uithuizen ligt ver van de dichtstbijzijnde glasvezelverbinding. Om het bedrijf toch op NDIX te kunnen aansluiten is in samenwerking met Rodin Connect een straalverbinding gerealiseerd vanuit de NDIX-locatie in Eemshaven bij Groningen Seaports. De verbinding heeft een eigen frequentie, waardoor gegarandeerd kan worden dat er geen storingen door interferentie optreden. Kees Mark, locatiedirecteur van Noordgastransport B.V. is blij met de aansluiting: “Wij hebben in deze samenwerking een goede partij gevonden die ons op ICT-gebied weer aansluit bij de laatste stand der techniek”.

Onderwijs

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken http://www.ogvo.nl

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) voorziet met hun NDIX-aansluiting ruimschoots in de internetbehoeften van de huidige 6000 leerlingen en 650 medewerkers. De drie locaties en het bestuursgebouw hebben de beschikking over een glasvezelverbinding, met daaroverheen een supersnelle internetverbinding van 1Gbit. De verbinding is niet alleen snel, het werkt ook efficiënt. Alle data worden namelijk centraal opgeslagen en zijn vanuit elke locatie op te vragen. Klik hier voor de hele klantcase.

Overheid

Parkeerbedrijf Enschede http://www.enschede.nl

Parkeerbedrijf Enschede is de gemeente-afdeling die alles regelt rondom betaald parkeren in de binnenstad van Enschede. NDIX heeft voor het parkeerbedrijf een glasvezelnetwerk gerealiseerd dat de parkeergarages en fietsenstallingen in de stad met elkaar verbindt. De verbindingen worden gebruikt voor de parkeer- en betaalsystemen en om camerabeelden centraal te kunnen bekijken. “We kunnen niet meer zonder een stabiel netwerk” zegt Timo Kemerink op Schiphorst, Manager Off-Street Parking bij Parkeerbedrijf Enschede. “Via het netwerk worden alle camerabeelden bekeken en opgeslagen en ook ons parkeersysteem, de betalingen en de intercom lopen erover”. Lees hier verder

Telecommunicatie

Syscon GmbH http://www.syscon.biz

Sören Korf, directeur van ICT-aanbieder Syscon is erg tevreden met de mogelijkheden die de samenwerking met NDIX hem biedt: “Op de digitale marktplaats van NDIX kunnen we zowel diensten als Internet-Traffic tegen aantrekkelijke voorwaarden bij meerdere aanbieders afnemen, als zelf onze ICT-diensten via het NDIX-netwerk aanbieden. Bovendien kunnen we door middel van flexibel in te richten VLAN’s de dienstverlening optimaal over onze aangesloten vestigingen verdelen”. Syscon heeft inmiddels twee vestigingen op NDIX aangesloten en zal dit in de toekomst verder uitbreiden.

Transport en logistiek

Autohaus Berkemeier https://www.auto-berkemeier.de
Rigterink Logistik GmbH & Co. KG http://www.rigterink.com/

In de logistieke sector speelt de factor tijd een doorslaggevende rol. Dat geldt ook voor de Rigterink Logistikgruppe, met negen vestigingen in heel Duitsland. Wat betreft de transfer van data heeft de specialist in levensmiddelentransport de zaken goed op orde: op het hoofdkantoor in Nordhorn, vlak over de Nederlands-Duitse grens, en op meerdere filialen beschikt Rigterink over een glasvezelaansluiting van NDIX. Axel Mensing was meteen overtuigd van de innovativiteit van NDIX. Hij is bij Rigterink verantwoordelijk voor de ICT. Lees hier verder

Zakelijke dienstverlening

Overig

Bedrijventerrein Josink Es http://www.parkmanagementjosinkes.nl/

Op bedrijventerrein Josink Es te Enschede zijn de ondernemers aangesloten op de digitale marktplaats van NDIX en volgens parkmanager Mark van Mast tot volle tevredenheid. “Al tijdens de ontwikkeling van het park in 2004 zou rekening worden gehouden met verbinding via glasvezel, maar dat is toen niet gerealiseerd. Zo waren de eerste bedrijven aangewezen op ADSL, maar de capaciteit van dat type verbinding voldeed al snel niet meer. Wil je camerabewaking via internet, dan heb je snel internet nodig. Mede dankzij NDIX ligt er nu een glasvezelkabel van minimaal 100 Mbit per bedrijf, voor Josink Es een echt ‘unique selling point’. Aangesloten bedrijven hebben nu maximale vrijheid in hun keuze voor ICT-diensten.” Lees hier verder

Toen de gemeentelijke nutsbedrijven Stadtwerke Gronau en NDIX op 31 maart 2014 een eerste contract tekenden, kon nog niemand vermoeden hoe succesvol deze samenwerking zich zou ontwikkelen. Eerste glasvezelaansluitingen, uitbreiding van de infrastructuur en vervolgens de eerste GigabitCity van Duitsland: de energieleverancier en het open en onafhankelijke breedbandnetwerk intensiveerden hun samenwerking steeds verder. Samen helpen ze nu bedrijven bij de digitalisering: een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.