Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

We stimuleren snelle en veilige digitale connectiviteit voor bedrijven om te kunnen innoveren

Leven en werken is enorm afhankelijk van digitale diensten en connectiviteit. In de toekomst wordt dat voor iedereen en in alle branches nog veel meer.  De groei van de economie en de ontwikkelingen in de maatschappij gaan hand in hand met het gebruik van digitale diensten en verbindingen. En zij versterken elkaar over en weer. Veiligheid en beschikbaarheid van diensten en verbindingen wordt daarmee van steeds groter belang voor het welzijn en de werkgelegenheid.

We optimaliseren en maximaliseren de beschikbaarheid van veilige digitale connectiviteit voor en tussen bedrijven en instellingen in Nederland en Duitsland. Daarmee kunnen zij optimaal en veilig gebruik maken van ICT-diensten om effectief te kunnen werken en zodoende tijd hebben om te  innoveren. 

NDIX sluit bedrijven in Nederland en Duitsland aan op haar netwerk, via glasvezelverbindingen. Hiermee kunnen zij onderling met elkaar verbonden worden, om vestigingen te koppelen en/of om samen te werken. En zij kunnen gebruik maken van een breed en concurrerend aanbod van ICT-diensten van meer dan 140 Nederlandse en Duitse leveranciers. 

We realiseren betrouwbare en veilige verbindingen die 24/7 door ons eigen NOC proactief worden beheerd. 

NDIX staat voor openheid, kwaliteit en transparantie. Dat uit zich in de manier waarop we onze producten en diensten aanbieden, de manier waarop we met onze relaties omgaan en de manier waarop we met elkaar samenwerken.  

Enthousiast team met rond de 40 medewerkers namen aandeelhouders en raad van commissarissen

Een team van enthousiaste medewerkers werkt aan het beheren en verder uitbouwen van de digitale marktplaats en het beschikbaar stellen van maximale bandbreedte aan bedrijven om innovatie te stimuleren. Mocht je ons beter willen leren kennen, kom gerust eens langs op ons kantoor aan de Zuiderval 64 in Enschede.

De aandeelhouders van NDIX zijn Oost NL, Holding Technopolis Twente (Universiteit Twente) en Stadtwerke Münster GmbH. Zij hebben de leden van onze Raad van Commissarissen (RvC) aangewezen. De RvC ziet toe op het open en onafhankelijke karakter van NDIX en een professionele bedrijfsvoering.
De RvC bestaat uit:

  • Alfons Reinkemeier – voorzitter RvC
  • Thomas Haiber – directeur Stadtwerke Münster
  • Jaap van Till – voorheen lector aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)

Geboren en getogen in Enschede

NDIX is geboren en getogen in Enschede. In 2001 gestart als afsplitsing van de Universiteit Twente, nu een team van rond de 40 medewerkers. Het netwerk van onze digitale marktplaats strekt zich uit over Nederland en Duitsland.

Blog

Open vs gesloten netwerk een beetje minder open is gewoon gesloten

Door Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX

Openheid is een veel geprezen eigenschap en een credo dat vaak gebruikt wordt. Er is veel onduidelijkheid wat deze term daadwerkelijk inhoudt en hoe openheid in de praktijk in de commerciële breedbandmarkt haalbaar en uitvoerbaar is. De definitie van een open (computer- of communicatie-) systeem…

Netwerk overzichtskaart afbeelding

Twitter