Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Welke impact heeft ICT op jouw werk?

17 oktober 2019 00:00

Jeroen van de Lagemaat vertelt in Het Ondernemersbelang over de toenemende rol van ICT in het bedrijfsleven.

“Wij willen doordringen in het hoofd en het hart van de mensen om te laten zien wat er met ICT mogelijk is en manieren bieden om daar verantwoord mee om te gaan” vertelt Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX in Enschede. “En nee, niet alles gaat digitaal – maar digitaal gaat straks wel in alles een rol spelen.”

ELKE ACHT MAANDEN VERDUBBELING ICT-VERKEER

Hij benadrukt dat ICT-ontwikkelingen exponentieel groeien: “Het ICT-verkeer verdúbbelt elke acht maanden, en dat doet het al vijftien jaar. Ik wil mensen laten begrijpen wat dat betekent.

Stel je zet op de middenstip van een voetbalstadion een emmer neer. Daar laat je één druppel water in vallen, dan na een minuut twee, vervolgens telkens na een minuut vier, acht, zestien, enzovoort. In slechts twintig minuten is die emmer vol. En als je het in datzelfde tempo door laat druppelen? Dan staat binnen nog eens twintig minuten het hele stadion tot de nok vol water.”

Om een voorbeeld te geven zegt hij dat alleen Google al op dat gebied elk jaar maar liefst honderd nieuwe producten en diensten introduceert. “Over vijftien jaar zit ICT echt overal. In welke sector je ook werkt, ICT ontwikkelt zich sneller en uitgebreider dan je je kunt voorstellen.”

Header Ondernemersbelang okt 2019

Lees het volledige artikel hier: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/ndix-maakt-ondernemers-bewust-van-impact-ict/

Tekst: Theo Bennes