Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Waterschap Vechtstromen volledig ontsloten op glasvezel door NDIX

21 juni 2017 11:10

Alle locaties van Waterschap Vechtstromen zijn digitaal klaar voor de toekomst door aansluiting op het NDIX glasvezelnetwerk. NDIX heeft alle 28 locaties van het Waterschap ontsloten op glasvezel met minimaal 1Gbit/s per locatie.

Vorig jaar is de aanbesteding door NDIX gewonnen. Redenen om te kiezen voor NDIX waren vooral de prijs/kwaliteitsverhouding en de flexibiliteit van de oplossing. Door de verbinding met het NDIX-netwerk kan er makkelijk opgeschaald worden en kunnen VLAN’s makkelijk geconfigureerd worden. Hierdoor kan Waterschap Vechtstromen haar eigen structuur behouden, één van de pijlers waarop geselecteerd is. 

Koen van Mast, projectcoördinator voor dit project, heeft de volledige oplevering verzorgd, wat door de strenge vorst afgelopen winter een flinke uitdaging werd. Van Mast: “Uiteindelijk is de oplevering goed verlopen en zijn zowel NDIX als Waterschap Vechtstromen tevreden over deze samenwerking. Het Waterschap Vechtstromen is door de aansluiting op het NDIX-netwerk digitaal klaar voor de toekomst!”

Over NDIX
NDIX verbindt bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en datacenters met elkaar en levert dataverbindingen tussen al deze locaties. Dit zijn veilige en kosteneffectieve verbindingen in Nederland, Duitsland en andere delen van Europa. De verbindingen worden 24/7 beheerd en gemonitord door de technische afdeling van NDIX. Er zijn inmiddels meer dan 1750 organisaties en instellingen aangesloten. Zij wisselen via het NDIX-netwerk verkeer uit en kopen en verkopen ICT-diensten op de digitale marktplaats. Daar is een breed scala aan zakelijke ICT-diensten beschikbaar, van internet, televisie en telefoon tot clouddiensten en specifieke diensten voor zorg- en onderwijsinstellingen. 

Over Waterschap Vechtstromen
Waterschap Vechtstromen verzorgt de afvalwaterzuivering en het oppervlaktewaterbeheer in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. Daarmee staat het voor schoon, voldoende en veilig water in onze regio. Vechtstromen is ontstaat uit een fusie van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht. Meer informatie: www.vechtstromen.nl