Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Wandelen voor water

11 maart 2014 08:53

Op Wereld Waterdag is wereldwijd aandacht voor het tekort aan veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 21 maart 2014 organiseren Rotary Clubs in Enschede en Hengelo ook dit jaar weer Wandelen voor Water voor scholieren van groep 7 en 8. NDIX is sponsor van het evenement.

Scholieren lopen op 21 maart 6 kilometer met 6 liter water in een rugzak. Zij ervaren daarmee zelf wat het is om net als kinderen in ontwikkelingslanden voor en na schooltijd water te moeten halen voor het gezin of de school.

Een les, inzamelen en een vrolijke wandelmiddag
De uitdaging voor de scholieren is om voor deze prestatie van ouders, familie, buren en vrienden een bijdrage te vragen. Deze bijdragen worden ingezet voor aanleg van drinkwater voorzieningen en sanitaire voorzieningen bij het dorp Ganjarsari in Indonesië.

Voorafgaand aan de inzameling van bijdragen krijgen de kinderen een les over de waterproblemen in ontwikkelingslanden. De les duurt ongeveer 1 uur en bevat tevens instructie voor het inzamelen van de bijdragen en de wandeldag. De wandeling zelf is op een vrijdagmiddag 21 maart. Naast het wandelen wordt het een vrolijke middag met fitness, muziek en waterpompen.

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van de stichting Aqua for All, die namens het ministerie van Buitenlandse Zaken waterprojecten begeleidt. Aqua for All heeft de ingezamelde bijdragen voor 2013 verdubbeld! Wij hebben goede hoop dat dit ook in 2014 gebeurt.

Meer informatie over het project vindt u hier.