Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Vraag van de Klant: Kan ik bij NDIX internet inkopen?

31 januari 2013 16:17

Bij NDIX koopt u uw glasvezelverbinding en NDIX-poort naar de digitale marktplaats. Maar het gaat natuurlijk om de ICT-diensten die via de verbinding lopen. En die kunt u niet bij NDIX inkopen, maar bij de dienstaanbieders op de digitale marktplaats.

NDIX houdt infrastructuur en diensten strikt gescheiden. Wij zorgen dat u toegang krijgt tot dienstaanbieders, maar zijn zelf onafhankelijk. Vergelijk het met de warenmarkt die elke zaterdag op het Van Heekplein in Enschede plaats vindt. De gemeente faciliteert die markt, zorgt dat de kraampjes er staan en dat zowel verkopers als bezoekers de markt kunnen bereiken. Maar de gemeente zelf zal geen groenten gaan verkopen, noch vertellen bij welke kraam u de beste gebakken vis kunt vinden.

Faciliteren van toegang

Op dezelfde manier faciliteert NDIX de digitale marktplaats; wij zorgen dat onze klanten toegang krijgen tot de marktplaats. Daarna kan de klant zelf uitmaken met wie hij zaken doet voor de inkoop van diensten als internet, telefonie, back-up, etc. NDIX kan en mag zich als onafhankelijk marktmeester niet met deze keuze bemoeien.

Niet vastzitten aan één dienstaanbieder

Hiermee vragen we van onze klanten extra inspanning om hun ICT-voorzieningen in te richten. Maar het grote voordeel van ons model is dat u diensten van meerdere aanbieders tegelijkertijd kunt afnemen via dezelfde glasvezel, van aanbieder kunt wisselen terwijl u dezelfde verbinding blijft gebruiken en dat door de concurrentie op de marktplaats prijzen lager zijn. En komt u er niet uit met uw keuze? Dan zijn er altijd nog onafhankelijke adviseurs aan NDIX verbonden die u verder kunnen helpen.