Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Vacature: Finance Manager (24 uur)

05 maart 2018 15:02

NDIX is op zoek naar een pragmatische professional met een open persoonlijkheid en focus op automatisering.

Functieprofiel

Als Finance Manager binnen NDIX (Nederlands Duitse Internet Exchange) te Enschede, ben jij de sparringpartner op financieel en strategisch niveau in het 5-koppige MT. NDIX, bestaande uit een team van 26 collega’s, is de afgelopen jaren flink gegroeid en volop in ontwikkeling. 

De Finance Manager heeft in deze een cruciale rol in het optimaliseren en automatiseren (Exact Globe/Synergy) van de ondersteunende systemen. Vanuit deze ontwikkelvraagstukken op strategisch niveau wordt ook een hands-on mentaliteit verwacht met een sterke focus op overzicht en het creëren van rust. 

De Finance Manager dient in deze dynamische organisatie te kunnen schakelen tussen de daadwerkelijke operatie en het strategische niveau. De primaire aandacht in deze rol gaat uit naar het voortdurend verbeteren van de (financiële) informatie, de aansturing van de activiteiten vanuit financieel perspectief en het stimuleren van de samenhang tussen de verschillende disciplines en de daarbij behorende doelstellingen. Daarbij maak jij prioriteiten en potentiële risico’s inzichtelijk door transparant te maken waar het geld verdiend wordt en waar niet.

Verantwoordelijkheden

 • Open en transparante sparringpartner, deel uitmakend van het MT, voor het optimaliseren van de organisatie
 • Verantwoordelijk voor de Planning & Control (P&C), inclusief het opstellen van diverse managementrapportages, bedrijfseconomische analyses en de jaarstukken
 • Structureren en automatiseren van de bedrijfsprocessen en de organisatie daarin ontwikkelen
 • Cijfermatige analyses, rapportages en advisering over financiën aan het MT
 • Het tijdig signaleren van ontwikkelingen met consequenties voor de financiële beheersing van de organisatie
 • Zorgdragen voor een prettige sfeer en een continue verbetercultuur
 • Rapporterend aan de Algemeen Directeur

Deze parttime functie (24 uur) van Finance Manager, is een uitgelezen kans voor een gepassioneerde professional, die wil bijdragen aan het naar een hoger niveau tillen van de organisatie. Je komt te werken in een dynamische omgeving waarbij je contacten door de gehele organisatie (sales, operatie, ontwikkeling) onderhoudt, zelf operationeel administratief actief bent (een parttime medewerkster verzorgt het grootste deel van de boekhouding en betalingen) en een constructieve band met het MT opbouwt. Als Finance Manager weet jij de juiste accenten te leggen, behoud je overzicht en vind je de juiste balans tussen onderwerpen en aandachtsgebieden zowel financieel als organisatie breed.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie
 • Minimaal 10 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de ICT
 • Relevante, concrete ervaring met administratieve automatiseringsvraagstukken en ICT
 • Bij voorkeur kennis van Exact Globe en Synergy
 • Beheersing van de talen in zowel Nederlands, Engels als Duits in woord en geschrift
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Karaktereigenschappen; betrouwbaar, open, transparant, overzicht kunnen behouden en gedreven

Bedrijfsomschrijving

De missie van NDIX is het structureel verbeteren van het vestigingsklimaat en het bevorderen van de bedrijvigheid en de innovatie door het realiseren van een onbeperkte en grensoverschrijdende beschikbaarheid van ICT-diensten en breedbandverbindingen voor bedrijven en instellingen.

NDIX bevordert de ontwikkeling van ICT-dienstverlening en verbetert de concurrentie tussen aanbieders van breedbanddiensten, waardoor organisaties op een financieel aantrekkelijke manier, zonder capaciteitsbeperkingen, kunnen profiteren van moderne ICT-mogelijkheden.

NDIX levert aanbieders van diensten drempelloos toegang tot alle bedrijven en instellingen, waardoor innovatie in de vorm van de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe ICT-diensten maximaal wordt gefaciliteerd.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink Personeelsadvies is door NDIX gevraagd te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes in strategie- en organisatieontwikkeling en verzorgt de werving- en selectieprocedure voor de Finance Manager.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 25 maart 2018. De eerste gesprekken worden gevoerd door Tom Kleizen bij Siebert & Wassink, van 27 tot 30 maart 2018. De vervolggesprekken met NDIX zijn gepland tussen 2 en 13 april 2018.

Wij streven ernaar om de procedure voor 1 mei 2018 af te ronden.

Neem voor meer informatie contact op met Tom Kleizen (053-480 35 50) van Siebert & Wassink. Of solliciteer hier.