Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Topfit door virtueel sporten

19 januari 2018 14:06

Bij het FUN-IE-FIT centrum van Stichting de Klup Twente in Almelo kunnen 60-, 70- en 80 plussers op donderdag 25 januari middels moderne technologie mee doen aan een bijzonder en uniek beweegproject. Stichting de Klup Twente doet namelijk mee aan de landelijke e-healthweek van VWS.

De e-healthweek gaat over digitale toepassingen in de zorg. Onder het motto Fief worden en Fief blijven wil de Klup een bijdrage leveren aan de fitheid van de 60 plussers in de omgeving van Almelo. 

Ontdek de wereld van E-health
Technologie ontwikkelt zich in razend tempo en maakt tal van verbeteringen mogelijk in de gezondheidzorg, maar ook thuis of bij een vereniging of organisatie. E-health is één van de innovaties, maar veel mensen weten niet wat e-health precies is en wat het voor hen kan betekenen. Daarom organiseren het ministerie van VWS en ECP Platform voor de Informatie Samenleving van 20 tot en met 26 januari de e-healthweek, samen met heel veel partijen in het hele land. In Almelo is dat onder meer De Klup Twente. De activiteiten in de e-healthweek richten zich op veel verschillende groepen: zorgmedewerkers, leveranciers, patiënten, maar zeker ook alle andere geïnteresseerden. Ze vinden niet op één locatie plaats, maar op heel veel plekken in het hele land. Het aanbod varieert van communicatiemomenten- en middelen tot en met bijeenkomsten waar mensen kennis kunnen maken met een van de vele toepassingen.

Gamenastiek: Gamen + Gymnastiek
Dat laatste is in Almelo het geval. Daar kunnen geïnteresseerden donderdag 25 januari kennis maken met de nieuwe, heel aantrekkelijke (en vrolijke) vorm van gymnastiek voor 60-plussers Fief worden en fief blijven, oftewel gamenastiek. In het gamecentrum FUN-IE-FIT worden in plaats van ‘saaie’ oefeningen leuke en uiteenlopende games ingezet. Zoals skiën, raften, schaatsen, dansen, bergbeklimmen, kanoën, kermisattracties en nog veel meer leuke beweeggames. Scores worden bijgehouden en er zit soms ook een wedstrijdelement aan. Een fysiotherapeut houdt een oogje in het zeil en kan geraadpleegd worden als mensen fysieke klachten hebben, maar toch graag mee willen doen. De conditie van alle gamers loopt sterk uiteen, variërend van rollator- en stokgebruikers tot en met zeer vitale mensen. Iedereen kan op eigen niveau werken aan zijn of haar conditie.

FunIEFit 1024x678
FUN-IE-FIT: het digitaal (virtueel) game-, sport- en healthcentrum

Breedbandaansluiting van NDIX 
Stichting de Klup Twente heeft haar verouderde gymnastiekzaal in het Meester Siebelinkhuis in Almelo in 2013 getransformeerd in een eigentijds Fun-IE-Fit centrum: een digitaal sportcentrum waar mensen met en zonder beperking met elkaar kunnen sporten. Het is een ruimte met interactieve games zoals de WII-sport, Kinect, Playstation en andere fitnessgames, waar met computerspelprogramma’s mensen worden uitgedaagd om in beweging te komen. Er wordt gewerkt aan de conditie, concentratie en het reactievermogen. Tenslotte biedt het Fun-IE-Fit centrum ruimte voor ontmoeting, sociale interactie en competitie en levert plezier en gezelligheid op voor de deelnemers van de Klup. NDIX sponsort samen met Cogas de breedbandaansluiting voor het Fun-IE-Fit centrum.

De landelijke e-healthweek is van 20 tot en met 26 januari. Informatie is te vinden op www.ehealthweek.net. In Almelo kunnen mensen van 9.30 – 12.00 uur terecht in het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT op donderdag 25 januari om te kijken of mee te doen. Entree, koffie en een traktatie zijn gratis.