Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Terugblik NDIX Dag 2017

15 juni 2017 14:42

Ruim 300 bezoekers uit Nederland en Duitsland hebben 8 juni de NDIX Dag bezocht in het stadion van FC Twente, De Grolsch Veste. Deze dag, die volledig in het teken stond van verbinden en kennis uitwisselen, was de eerste jubileumeditie. Het was namelijk de 5e keer dat NDIX deze dag voor een ieder die geïnteresseerd is in ICT heeft georganiseerd.

De ochtend begon met een satirische live-show van De Speld. Zij brachten met een knipoog het laatste nieuws over de ICT-wereld. Vervolgens werden de bezoekers op de hoogte gesteld van alle in’s en out’s over cybersecurity door datajournalist Dimitri Tokmetzis van De Correspondent. Hij vertelde het publiek op confronterende wijze over o.a. de ernstige gevolgen van niet goed beveiligde computers en smartphones.

In- en ontspanning op de NDIX marktplaats
Tijdens deze editie van de NDIX Dag was er ook veel tijd om te besteden op de marktplaats, waar naast informatie bij standhouders ook verschillende activiteiten werden gehouden. Zo was er de NDIX-Brocade-Patchcompetitie waarbij mooie prijzen zijn gewonnen waaronder een Weekendje Weg-tegoedbon t.w.v. 500 euro! Ook hebben vele bezoekers parachute gesprongen in het stadion. Uiteraard niet echt maar door middel van Virtual Reality, waarbij de dare-devils wel werden gehesen in een echte outfit en de lucht in werden getakeld. Naast deze VR-demonstraties waren er meerdere VR-demonstraties te beleven. Een ontwikkeling die niet meer weg te denken is uit dit tijdperk en waar vele mogelijkheden en kansen voor zijn.

Kracht van co-creatie
De dag werd afgesloten met een keynote van ICT-nerd Alexander Klöpping, bekend van o.a. De Wereld Draait Door en mede-oprichter van Blendle. Alexander Klöpping heeft de aanwezigen meegenomen in de wereld van de disruptieve innovaties. Hij heeft laten zien hoe kleine start-ups zich ontwikkelen tot marktleiders en hoe door co-creatie een meer succesvol product gelanceerd kan worden.

Het was een zeer geslaagde dag waarvoor we alle bezoekers, standhouders, sprekers en onze sponsoren hartelijk willen bedanken!

Foto's
Ook deze editie van de NDIX Dag is op beeld vastgelegd. Klik hier om de foto's te bekijken.

Presentaties
Hieronder vindt u de presentaties van de NDIX Dag 2017. Deze zijn voor persoonlijk gebruik. Inhoud hiervan mag niet zonder toestemming van de maker worden gebruikt of verder worden verspreid.


Dimitri Tokmetzis - De Correspondent: Waarom je wél iets te verbergen hebt

Paul Jenkins - TinyEYE: De kansen en uitdagingen van telelogopedie

Erwin Bisschop - Coinversable: Blockchain: hype en revolutie

Jair Santanna - Universiteit Twente: The DDoS Attack as a Service Websites

Jan Dekker en Igno Dekker - Bospark Ruighenrode: Hoe een vakantiepark lichtjaren vooruit is gegaan