Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Straalverbinding biedt uitkomst voor bedrijven in buitengebied

02 september 2015 11:33

Rodin Connect en NDIX zijn een samenwerking aangegaan om bedrijven te voorzien van een snelle breedbandverbinding in de gebieden waar geen glasvezel beschikbaar is. Breedband wordt naar de bedrijven gebracht in de vorm van een straalverbinding van Rodin, die vervolgens wordt gekoppeld op de open digitale marktplaats van NDIX. Daar zijn ICT-diensten zoals internet en telefonie beschikbaar van meer dan 85 aanbieders. Als eerste klant is inmiddels Noordgastransport B.V. in Uithuizen aangesloten.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX is verheugd over de samenwerking: “Rodin Connect en NDIX vullen elkaar goed aan. De buitengebieden zijn lastig te bereiken, ook al heeft NDIX inmiddels een glasvezelnetwerk dat een groot deel van Nederland en Duitsland bestrijkt. In de buitengebieden zijn de kosten van een glasvezelverbinding erg hoog. Dan biedt een straalverbinding uitkomst.”

Kwalitatief hoogwaardige verbindingen
Bernie Stanneveld, directeur van Rodin Connect ziet in NDIX een partner om meer bedrijven en industrieterreinen van een breedbandverbinding te voorzien. “Onze straalverbindingen kunnen we via NDIX met de rest van de wereld verbinden. Met de moderne technieken van tegenwoordig zijn straalverbindingen net zo betrouwbaar als een kabel in de grond. We kunnen hoge snelheden bereiken, de verbindingen zijn al schaalbaar naar 2Gbit/s.”

Eerste gezamenlijke klant
Rodin en NDIX hebben onlangs hun eerste gezamenlijke aansluiting opgeleverd voor Noordgastransport B.V. in Uithuizen. NDIX heeft haar netwerk uitgebreid met een locatie in Eemshaven bij Groningen Seaports. Vandaaruit is de straalverbinding naar Noordgastransport B.V. door Rodin gerealiseerd. De verbinding heeft een eigen frequentie, waardoor gegarandeerd kan worden dat er geen storingen door interferentie optreden. Kees Mark, locatiedirecteur van Noordgastransport B.V. is blij met de aansluiting: “Wij hebben in deze samenwerking een goede partij gevonden die ons op ICT-gebied weer aansluit bij de laatste stand der techniek”.

Over Rodin Connect
Rodin Connect is binnen de Rodin Group de onafhankelijk specialist en adviseur op het gebied van draadloze infrastructuren. Rodin designed, bouwt, onderhoudt en exploiteert internet en access voor bedrijven welke zich veelal in de buitengebieden bevinden. Meestal wordt er connectiviteit gerealiseerd door de bedrijven aan te sluiten op bestaande (glasvezel)infrastructuren. Tot zijn klanten kan Rodin een grote diversiteit aan bedrijven en instanties rekenen.

Over NDIX
NDIX heeft een ethernetnetwerk in Nederland en Duitsland, dat bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en datacenters met elkaar verbindt. Meer dan 1500 organisaties en instellingen zijn aangesloten op de digitale NDIX-marktplaats voor ICT-diensten. Daar hebben ze de keuze uit het dienstaanbod van meer dan 85 aanbieders. Een breed scala aan zakelijke ICT-diensten is beschikbaar, van internet, televisie en telefoon tot clouddiensten en specifieke diensten voor zorg- en onderwijsinstellingen. Het netwerk van NDIX is een open netwerk: iedere organisatie kan aansluiten om ICT-diensten in te kopen of te verkopen.