Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Start aanleg glasvezelnetwerk IJsselmuiden

23 oktober 2014 13:00

Op woensdag 22 oktober heeft wethouder Geert Meijering van de gemeente Kampen het startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Spoorlanden en Zendijk in IJsselmuiden. De wethouder heeft ter plekke de eerste sleuf gegraven in aanwezigheid van de betrokken partijen.

De stichting BOSZ (Beheers Organisatie Spoorlanden-Zendijk) heeft namens de ondernemers het initiatief genomen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op beide glasvezelterreinen. Het BOSZ-glasvezelnetwerk wordt een open netwerk, waarop de circa 240 ondernemers op Spoorlanden en Zendijk worden aangesloten. Het project wordt facilitair ondersteund door de gemeente Kampen en krijgt financiële steun van het breedbandstimuleringsproject van de provincie Overijssel.

Wethouder Meijering zegt op de website van gemeente Kampen: “Een prachtig voorbeeld van ondernemersparticipatie. Niet afwachten wat de overheid doet, maar met financiële steun van de provincie Overijssel en een goede samenwerking met de gemeente Kampen, zelf het initiatief nemen en een collectief glasvezelnetwerk tot stand brengen. Kleine en grote ondernemers zullen veel profijt hebben van dit netwerk.”

Het netwerk wordt aangelegd door Koning & Hartman en zal worden gekoppeld met de digitale marktplaats van NDIX. De aangesloten ondernemers kunnen voor de inkoop van ICT-diensten kiezen uit de meer dan 80 aanbieders die actief zijn op de digitale marktplaats.

Tijdens de startbijeenkomst werd aangekondigd dat inmiddels 40 organisaties zich aangemeld hebben voor een glasvezelaansluiting.