Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Qonnected nieuwe leverancier gratis draadloos internet in Enschede

01 december 2015 11:09

Sinds 2012 stelt NDIX samen met lokale partners gratis draadloos internet beschikbaar onder de naam Enschede Stad van Nu. Het internet is beschikbaar op de Oude Markt, rond winkelcentrum De Klanderij en op de Campus van Universiteit Twente. Regelmatig krijgt een andere leverancier de kans het internetverkeer aan te bieden. Het komende jaar is dit Qonnected uit Hardenberg.

Qonnected levert voornamelijk ICT-diensten voor de zakelijk markt en exploiteert het groene datacenter Ecostora in Hardenberg. Bernd Edelijn, Managing Director van Qonnected: “We ondersteunen graag regionale open initiatieven, zoals deze, vanuit Hardenberg en laten daarmee zien wat we kunnen bieden.”

Samenwerking lokale instellingen
Het WiFi-netwerk Enschede Stad van Nu is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Enschede, Enschede promotie, Veiligheidsregio Twente, Federatie Centrumondernemers Enschede en Universiteit Twente. De samenwerking maakt het mogelijk dat het WiFi-netwerk samen met eduroam en het draadloze netwerk van de Veiligheidsregio Twente,  zowel in de binnenstad van Enschede via NDIX en op de universiteitscampus via Universiteit Twente via de apparatuur van de UT, beschikbaar is.

Eduroam
Eduroam is een netwerk voor studenten, onderzoekers en medewerkers om gemakkelijk en veilig draadloze apparaten aan te sluiten op het netwerk van Universiteit Twente. Eduroam faciliteert toegang tot universiteitsnetwerken via een wereldwijd netwerk.

Over Qonnected
Qonnected levert internet, VoIP en flexibele clouddiensten op onder andere het NDIX-netwerk. Met experts op diverse gebieden bied Qonnected altijd een passende zakelijke ICT-oplossing voor uw probleem. Ook voor noodoplossingen zoals tijdelijk internet kunnen ze snel schakelen.

Over NDIX
NDIX sluit bedrijven en instellingen via glasvezelverbindingen aan op haar digitale marktplaats voor ICT-diensten. Daar bieden meer dan 85 aanbieders ICT-diensten zoals internet, telefonie, beveiliging en clouddiensten aan. Naast het glasvezelnetwerk beheert NDIX het openbare draadloze netwerk Enschede Stad van Nu in de binnenstad van Enschede.