Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Peeringmogelijkheden via EU-Open

04 november 2013 14:31

Sinds de opstart van EU-Open, het samenwerkingsverband tussen een aantal Internet Exchanges in Nederland, kunnen alle klanten van NDIX peeren met peeringpartijen op de andere Internet Exchanges. De IX’en die zijn aangesloten bij EU-Open zijn: EFX, FR-IX, GN-IX, NDIX, R-IX en ZO-DIX.

Tegelijkertijd hebben we ook redundante routeservers geïmplementeerd. U kunt een peering sessie opzetten met de routeservers, waardoor u in één keer bent verbonden met alle andere peeringmembers die ook zijn aangesloten op de routeservers. Dit voorkomt veel werk, omdat u niet meer elke peeringmember zelf hoeft te benaderen.

Zodra u bent verbonden met de routeservers, is er ook de mogelijkheid om uw BGP-routes via de EU-Open router te adverteren naar peering partijen op de andere IX’en. Als extra dienst hebben wij als EU-Open een peering poort afgenomen bij de AMS-IX. Dus naast dat u uw verkeer kunt uitwisselen met de peering partijen op alle EU-Open aangesloten IX’en, kunt u uw verkeer ook kwijt bij de peering partijen die op de AMS-IX zijn aangesloten. Hierdoor bent u verzekerd van een breed bereik qua peering mogelijkheden. Meer informatie? Neem contact op met Dennis Snijder, 053 711 41 50 of d.snijder@ndix.net.