Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Nieuwe rubriek: 5 vragen aan...

06 maart 2018 10:03

In deze serie stellen we de medewerkers van NDIX aan je voor. Deze keer partnermanager Joost van Laar. Joost werkt sinds 3 jaar bij NDIX: “NDIX voelt als een tweede thuis. We kunnen allemaal goed met elkaar overweg, ook al denken we wel eens anders over de dingen. En dat vind ik heel erg leuk. Bovendien is wat we doen niet alledaags. NDIX is niet standaard. We denken mee met onze klanten en partners. Zonder overal zelf beter van te willen worden.”

Vraag 1: Wat is een goed moment in je werkweek?

Wanneer je over iets of iemand denkt: leuk! Eigenlijk begint dat als de week begint. Ik begin met het plannen wat ik die week ga doen. Voor ik het weet is het alweer vrijdag. En ondertussen komen die momenten regelmatig voorbij.

Vraag 2: Als je de loterij zou winnen, wat zou je dan als eerste doen?

Eigenlijk niet zo gek veel! Nee, ik zou het geld gewoon op de bank zetten en eerst eens bedenken wat ik ermee zou willen doen. Ik zou in ieder geval niet direct stoppen met werken. Misschien zou ik wel een huisje op Ibiza kopen. En iets vaker op vakantie gaan.

Vraag 3: Wat doet een partnermanager bij NDIX eigenlijk?

Ik houd mij dagelijks bezig met het ondersteunen van onze partners. Daar hebben we drie types van. De leveranciers waar NDIX zelf verbindingen inkoopt, de aanbieders die via de marktplaats ICT-diensten aan onze eindgebruikers leveren en de resellers: de partijen die verbindingen bij NDIX inkopen om bij de eindgebruiker of bijvoorbeeld een datacenter uit te komen.

Vraag 4: Wat ga je in 2018 doen voor de partners van NDIX?

Mijn doel voor dit jaar is het onder de aandacht brengen wat we allemaal te bieden hebben. Ik wil dat onze partners weten dat ze voor veel meer dan een glasvezelverbinding bij ons terecht kunnen. Denk daarbij aan dark fibers, WDM-kanalen, managed verbindingen, peering, laag-2-encryptie en connecties tussen datacenters. Bovendien willen we ze graag ondersteunen bij de communicatie naar klanten en samen naar buiten treden. We kunnen samen mooie dingen doen.

Vraag 5: Wat moéten onze partners van NDIX weten?

Het is prettig zaken doen met NDIX. We zijn toegankelijk, heel flexibel, we denken mee. En ja, natuurlijk roept iedereen dat. Dus laten we dat onze klanten en partners ervaren. We zijn een kleine club, met veel technische kennis, professioneel en met korte lijnen. Ze zullen merken dat hun vragen snel opgepakt en beantwoord worden. En we deinzen er niet voor terug om een andere oplossing te adviseren, ook al levert die ons misschien wat minder op. Uiteindelijk hebben we meer aan een tevreden klant voor de lange termijn. We zetten vaak net dat stapje extra.

NDIX heeft publieke aandeelhouders*, we zijn dus geen onderdeel van een andere commerciële partij. Hierdoor kunnen we onafhankelijk in de markt opereren en staan we open voor samenwerking met álle leveranciers en aanbieders. Dat is ook wat het zo leuk maakt om bij NDIX te werken.

*De aandeelhouders van NDIX zijn Participatiemaatschappij Oost Nederland (Oost NV), Holding Technopolis Twente (Universiteit Twente) en Stadtwerke Münster GmbH.