Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NDIX zorgdag

09 maart 2018 14:12

NDIX stimuleert de ontwikkeling en het gebruik van ICT-diensten op diverse manieren, onder andere binnen de zorg middels onze deelname aan iCW2020. Met het ontwikkelen van nieuwe ICT-toepassingen voor de zorg helpt dit netwerk burgers, instellingen en gemeenten om de zorg gemakkelijker, voordeliger en toegankelijker te maken. Hiervoor is kennis nodig, en deze kennis zoeken we graag buiten de deur.

Om deze kennisuitwisseling te realiseren vond donderdag 1 maart de NDIX Zorgdag plaats. Hier werden enkele initiatieven uit de regio gepresenteerd en gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek om de vraag “Hoe maken we van briljante ideeën in de zorg een succes?” te beantwoorden.

Renie Heerbaart (IZIT) presenteerde ZorgNetOost, een unieke ICT-infrastructuur waarmee huisartsen, apothekers en andere zorgaanbieders in Twente gemakkelijk en veilig patiëntgegevens kunnen delen. Bij de ontwikkeling hiervan bleek dat de meeste hindernissen te overkomen waren door te durven innoveren en de bestaande manier van denken achter je te laten.

Fleur Mensink gaf een inzicht in Garage2020, een landelijk initiatief dat de jeugdzorg overbodig wil maken. Met 5 multidisciplinaire teams in Nederland ontwikkelen zij IT-applicaties die behandelaars- maar vooral jongeren- helpen om de zorg makkelijker en leuker te maken.

Arjan van Liere toonde aan hoe hij bij Present Media het gebruiken van klantgegevens weet in te zetten voor meer dan alleen marketing. Zij gebruiken data onder andere om werkzoekenden aan écht passend werk te koppelen dat aansluit bij hun vaardigheden en interesses. Daarnaast hebben zij de GezelschApp ontwikkeld waarmee ouderen met elkaar in contact kunnen komen en zo vereenzaming tegen gaan.

Deze presentaties waren een bron van informatie en inspiratie voor de discussieronde. Tijdens dit kringgesprek werkten de aanwezigen samen om op zoek te gaan naar nieuwe methodes om innovaties binnen de zorg te implementeren en deze te ondersteunen met marketingmodellen en een passende marktvorm.

Al met al was het een dag gevuld met inspiratie en kennismaking die ons weer een stap dichter bij het vernieuwen van de zorg in Twente heeft gebracht.

iCW2020