Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Muziekkwartier zendt uit

31 januari 2012 15:39

In het kader van het subsidieprogramma ICT-diensteninnovatie van de Provincie Overijssel is het project Muziekkwartier zendt uit afgerond.

In het project is een audiovisuele infrastructuur gerealiseerd waarmee verschillende voorstellingen en concerten in het Muziekkwartier van Enschede zijn vastgelegd. Deze registraties zijn uitgezonden via schermen in de publieke ruimte en via internet op verschillende websites. Met deze uitzendingen zijn publieksgroepen bereikt die normaal gesproken niet met deze podiumkunsten in aanraking waren gekomen. Voor de internetverbindingen is gebruik gemaakt van het glasvezelnetwerk van NDIX.

Rechten zijn geen struikelblok
Voorafgaand aan het project leek het rondkrijgen van de rechten met uitvoerende artiesten de grootste uitdaging. Achteraf is gebleken dat dit zeer goed met de artiesten te regelen is. Er zijn in totaal dertien evenementen uitgezonden, zoals het Balletgala, Orkest van het Oosten, Nationale Reisopera en het Internationaal pianoconcours van Young Musicians. Tijdens het project is komen vast te staan dat er een zeer grote behoefte is aan een verdere ontwikkeling van de broadcastmogelijkheden van voorstellingen en concerten. Daarom zal aan de activiteiten van het project een vervolg gegeven worden.