Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Münster wordt GigabitCity: Nieuw glasvezelnet voor bedrijven in Münster

03 augustus 2018 10:23

Münster/Enschede, augustus 2018. Netwerkexploitant NDIX, netwerkontwikkelaar German Fiber Solutions (GFS) en investeringsmaatschappij Primevest Capital Partners realiseren gezamenlijk glasvezelverbindingen van één Gbit/s voor bedrijven in Münster. Het project GibabitCity Münster gaat in augustus 2018 van start – in een eerste stap op industriegebied Loddenheide. De aansluiting van alle andere industriegebieden van Münster is gepland voor uiterlijk 2021. Tot de organisaties die dit project ondersteunen behoren de stad Münster, de Wirtschaftsförderung Münster, de IHK Nord Westfalen, de Handwerkskammer Münster en münsterLAND.digital e.V.

De bondsregering is van plan om voor 2025 de aanleg van een gigabit infrastructuur te realiseren. Maar in Münster hoeven bedrijven niet zo lang te wachten op een snelle internetverbinding: bedrijven op industriegebied Loddenheide kunnen nu al gebruik maken van een 1 Gbit/s glasvezelverbinding. Uiterlijk in 2021 zal dit ook voor alle andere industriegebieden in Münster het geval zijn. Münster zal als GigabitCity een van de eerste Duitse steden zijn die overal in de stad een breedbandverbinding voor bedrijven aanbiedt.

Vestigingsvoordeel voor Münster
Het glasvezelnetwerk wordt geëxploiteerd door NDIX, een Duits-Nederlandse onderneming waarvan één van de drie aandeelhouders de Stadtwerke Münster GmbH is. "We zijn blij dat we met de geplande uitbreiding in Münster onze succesvolle uitrol in Duitsland kunnen voortzetten", zegt NDIX-directeur Jeroen van de Lagemaat. "De gigabit society is op ieders lippen, en wij realiseren dat. En we gaan de ervaringen die we in Duitsland hebben opgedaan, onder andere in Gronau, Steinfurt en in het Technology Park in Münster, nu gebruiken om te werken met onze partners PrimeVest CP en GFS om in alle industriegebieden gigabit-aansluitingen voordelig en voor elk bedrijf te realiseren. Met onze open acces technologie garanderen we dat de juiste service beschikbaar is voor elk bedrijf. Samen met onze partners creëren we de basisinfrastructuur, die vervolgens verder kan worden uitgebreid om het project van de GibabitCity Münster over de gehele breedte te realiseren." NDIX stelt haar klanten een digitale marktplaats ter beschikking, waar deze kunnen kiezen uit IT-diensten van meer dan 90 aanbieders. Deze bieden niet alleen internet- en VoIP-telefonie aan, maar ook innovatieve diensten die pas mogelijk worden gemaakt door de grote bandbreedte. Elk bedrijf kan een op maat gesneden pakket samenstellen. Maar de bedrijven kunnen ook zelf met de high-speed aansluiting waarin door "Fiber to the Building" (FttB) een volledige bandbreedte voor up- en download van data ter beschikking staat, een waaier aan interessante mogelijkheden aanbieden.

Beter netwerk, sterkere beveiliging
Het NDIX-netwerk maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om bedrijfslocaties in heel Europa met elkaar te verbinden of bedrijfsprocessen te verplaatsen naar de cloud. "Een ander groot voordeel is de beveiliging van gegevens, omdat ons netwerk gesloten is en daarom een datalek of een aanval van buitenaf bijna onmogelijk is," aldus Ulrich Funke, NDIX project- en accountmanager Duitsland.

Meer informatie over GigabitCity Münster op www.gigabitcitymuenster.de

Tags: internet, connectivity, connectiviteit, gigabit, Münster, gigabitcity, glasvezel