Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Maak verbinding met het hoge Noorden

18 juli 2019 00:00

Connectiviteit tussen datacenters is niet meer weg te denken in het huidige ICT landschap. Heb je ICT apparatuur in een datacenters staan? Wil je een verbinding realiseren met een andere aanbieder? ndix levert verschillende soorten verbindingen met verschillende snelheden, ook in het hoge Noorden. Een drietal samenwerkingspartners uit Groningen stellen zich in deze newsflash aan je voor.

Welke datacenters zijn aangesloten op het ndix netwerk?

Connectiviteit tussen datacenters is niet meer weg te denken in het huidige ICT landschap. Heb je ICT apparatuur in een datacenters staan? Of maak je gebruik van ict apparatuur van een leverancier in een datacenter? Of wil je een verbinding realiseren met een andere aanbieder? 

ndix levert verschillende soorten verbindingen met verschillende snelheden. Wij passen de verbinding aan aan je wensen. Alle datacenters aangesloten op het ndix-netwerk kunnen direct door ons gekoppeld worden. Deze koppelingen worden tot stand gebracht door kosteloze VLAN’s. Het enige dat je nodig hebt is een ndix-poort in elk datacenter dat gekoppeld moet worden. Als alternatief kun je tussen datacenters eigen WDM-kanalen verkrijgen. In ons netwerk kan je zien welke datacenters al zijn aangesloten.

Meer info

Staat het gewenste datacenter er niet bij, neem dan contact op met Dennis Seppenwoold, accountmanager ndix. Wij werken samen met bijna alle glasvezelpartners in Nederland, waardoor het bijna altijd mogelijk is een verbinding te realiseren.

Samenwerkingen in "Grunn"

Een drietal samenwerkingspartners uit Groningen stellen zich graag in deze newsflash aan je voor. Wil je meer weten neem dan contact op met Dennis Seppenwoold, accountmanager ndix, te bereiken via 053-7114150 of mail naar d.seppenwoold@ndix.net

CJ2 één van de grootste ISP/ hostingbedrijven in Noord Nederland 

Bij ons kun je gerust zijn over 24/7 continuïteit van de ICT omgeving. Wij onderscheiden ons door korte lijnen en een persoonlijke benadering, je bent nooit een nummer. Wij leveren onder meer hosting diensten op basis van dedicated servers, VPS'en, private clouds en clusters. Daarnaast datacenterdiensten zoals shared colocatie en rackspace. Deze diensten worden geboden vanuit 7 datacenterlocaties waarvan 3 hoofdlocaties in Noord-Nederland. 

Onze hoofdlocatie is het Data Hotel Groningen (DHG). Deze locatie behoort al jaren tot een van de meest betrouwbare datacenters. Om dit ook in de toekomst bij te blijven en de uptime te garanderen, is DHG al enige tijd bezig met het doorvoeren van diverse verbeteringen. Eén van deze verbeteringen is de aanwezigheid van NDIX met een point of presence.

Als je kantoor wordt verbonden met ndix betekent het dat je via deze koppeling een verbinding kan maken via het DHG, in plaats van een glasverbinding aanleggen naar andere locaties. Dit bespaart kosten en levert snelheid en gemak op. Wij vertellen je hier graag meer over of brengen je in contact met de juiste mensen. Meer info op CJ2 Hosting.

Glasvezelnetwerk SKV toegevoegd aan ndix netwerk

De afgelopen jaren heeft SKV (Stichting Kabelnet Veendam) de gemeente Veendam voor 99% verglaasd. Alle adressen in Veendam, inclusief de (onrendabele) buitengebieden, hebben nu een glasvezelaansluiting. 

Op dit ogenblik worden buitengebieden rondom de gemeente Veendam, onder andere in de gemeente Midden-Groningen, verglaasd. Daarnaast verzorgt SKV de diensten over het glasvezelnetwerk van industrieterrein ’t Heem in Ter Apel. Dit glasvezelnetwerk heeft een rechtstreekse verbinding met het netwerk in Veendam.

Vanuit de zakelijke markt is er behoefte aan een koppeling met ndix. De afgelopen maand heeft ndix haar netwerk uitgebreid met een opstappunt in Datacenter Groningen in Zuidbroek. Aangezien het netwerk van SKV rechtstreeks verbonden is met Datacenter Groningen in Zuidbroek is afgelopen maand daar de koppeling met ndix in gebruik genomen.

Hierdoor kunnen bedrijven in de gemeente Veendam en industrieterrein ’t Heem in Ter Apel op een zeer eenvoudige manier via het snelle glasvezelnetwerk van SKV gebruik gaan maken van de diensten van ndix. Meer info www.skv.nl.

Datacenter Groningen heeft nu ndix als PoP-locatie beschikbaar

Goed nieuws voor de zorgsector: ndix is als PoP-locatie beschikbaar in Datacenter Groningen. Hierdoor is het bijzonder eenvoudig om zorgaanbieders aan te sluiten op het E-Zorg platform: binnen een dag kunnen we de verbinding tot stand brengen. Ook een redundante verbinding behoort tot de mogelijkheden, zoals ndix afgelopen maand voor een zorgklant van Datacenter Groningen heeft gerealiseerd.

E-Zorg wordt gebruikt voor veilige communicatie tussen diverse zorgaanbieders, zoals de huisarts en de apotheek. Met het onderbrengen van E-Zorg in Datacenter Groningen verzekert ndix klanten ervan dat de communicatie 100% veilig is.

Voor de aanbieders van zorgapplicaties in Datacenter Groningen, betekent dit dat zij nu ook een E-Zorg koppeling aan hun klanten kunnen aanbieden. Dat maakt Datacenter Groningen niet alleen de veiligste plek om je data onder te brengen, maar voor aanbieders van zorgapplicaties ook de meest complete plek.

Wat je moet weten over Datacenter Groningen

Datacenter Groningen biedt zoveel meer (dan) dataruimte! We combineren hoogstaande techniek met gebruiksgemak en uitstekende dataverbindingen met hoogstaande beveiliging. Daardoor zijn onze klanten gegarandeerd van een zeer hoge up time (al vele jaren 100%) en uitstekende datasnelheden. Met een optimale internetverbinding voor bedrijven in haar omgeving faciliteert Datacenter Groningen groei en continuïteit voor ondernemers. Uw infrastructuur is bij ons in goede handen, en dat tegen concurrerende prijzen. 

Wil jij ook graag een software-koppeling aan je klanten aanbieden, maar is de betreffende koppeling op dit moment nog niet beschikbaar in Datacenter Groningen? Laat het ons weten, dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden om de koppeling naar Datacenter Groningen te halen.

Tot slot

Ook tijdens de zomermaanden blijven we ons netwerk 24/7 monitoren, dus je kan met een gerust hart op vakantie gaan. Wij wensen je in ieder geval een fijne zomer en een prettige vakantie!