Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Glasvezelnetwerken Regio-Glasvezel en NDIX gekoppeld

15 september 2015 10:11

Regio-Glasvezel en NDIX hebben hun glasvezelnetwerken gekoppeld. Regio-Glasvezel legt van oorsprong glasvezel aan voor bedrijventerreinen en bedrijfsverzamelgebouwen in de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Per 2015 levert Regio- Glasvezel nagenoeg in elke regio in Nederland zakelijk glasvezel. Het ontbrak nog aan een vrije keuze uit meerdere aanbieders van diensten zoals internet en telefonie. Door de koppeling kunnen de klanten van Regio-Glasvezel nu gebruik maken van de zakelijke ICT-diensten van de 85 providers die actief zijn op de digitale marktplaats van NDIX.

Fred da Graça, senior accountmanager bij Regio-Glasvezel, ontving de laatste tijd steeds vaker het verzoek om te connecteren met NDIX: “Op ons netwerk waren twee aanbieders actief. We hebben echter altijd de ambitie gehad om het netwerk open te stellen voor meer aanbieders. Met de koppeling met NDIX komen er in één keer meer dan 85 aanbieders bij. Zo kunnen we onze klanten een grote keuzevrijheid en flexibiliteit bieden.”

Goede combinatie
De dienstverlening van NDIX en Regio-Glasvezel is vergelijkbaar. Beide bedrijven leveren zakelijke glasvezelverbindingen, maar bieden zelf geen ICT-diensten aan. “We passen prima bij elkaar, omdat we allebei de verbinding loskoppelen van de diensten”, zegt Dennis Snijder, partnermanager van NDIX. “De koppeling met Regio-Glasvezel biedt de providers op onze marktplaats de mogelijkheid de klanten van Regio-Glasvezel te bedienen. En het zorgt ervoor dat wij nu ook een betere beschikbaarheid hebben in de regio Rotterdam.”

Regio-Glasvezel gaat ook zelf gebruik maken van het NDIX-netwerk. Da Graça: “We willen ook bedrijventerreinen buiten de regio Rotterdam voorzien van glasvezel. We krijgen daarnaast steeds meer aanvragen vanuit heel Nederland om individuele bedrijfslocaties aan te sluiten. Via het NDIX-netwerk kunnen we deze terreinen en bedrijfslocaties nu bereiken”.

Over Regio-Glasvezel
Regio-Glasvezel levert glasvezelnetwerken op bedrijven en bedrijventerreinen. Regio-Glasvezel houdt zich primair bezig met ontwerp, aanleg, beheer en exploitatie van glasvezelinfrastructuur. Ook kleinere bedrijventerreinen worden voorzien van zakelijk glasvezel tegen concurrerende voorwaarden. De combinatie van kennis, slimme aanleg, vraagbundeling en focus op het MKB maakt dat Regio-Glasvezel ook op kleinere schaal tegen aantrekkelijke tarieven hoogwaardige glasvezelnetwerken aan kan leggen en bedrijventerreinen kan ontsluiten.

Over NDIX
NDIX
verbindt bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en datacenters met elkaar via glasvezelverbindingen en sluit hen aan op de digitale marktplaats voor ICT-diensten. Meer dan 1500 organisaties en instellingen zijn al aangesloten. Op de digitale marktplaats hebben ze de keuze uit het dienstaanbod van meer dan 85 aanbieders. Een breed scala aan zakelijke ICT-diensten is beschikbaar, van internet, televisie en telefoon tot clouddiensten en specifieke diensten voor zorg- en onderwijsinstellingen. Het netwerk van NDIX is een open netwerk: iedere organisatie kan aansluiten om ICT-diensten in te kopen of te verkopen.