Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Glasvezel voor School met de Bijbel in Notter-Zuna

17 maart 2015 16:12

Wethouder Theo de Putter heeft vanmorgen de glasvezelaansluiting voor School met de Bijbel in Notter-Zuna officieel in gebruik genomen. Onder toeziend oog van directeur Gerrit Rosman en een aantal kinderen van de basisschool heeft hij gedemonstreerd hoe snel de internetverbinding via glasvezel is. Op initiatief van Cogas Kabel Infra B.V. en dankzij de medewerking van aannemer BAM Infratechniek Noordoost B.V. en NDIX is de aansluiting tot stand gekomen. Een breedbandverbinding is essentieel voor het voortbestaan van de plattelandsschool.

Basisschool, School met de Bijbel Notter-Zuna, is een school in het buitengebied van de gemeente Wierden met 115 leerlingen. Om goed onderwijs te kunnen blijven bieden, is een breedbandverbinding van groot belang. Dit is voor de school geen vanzelfsprekendheid. Wethouder de Putter heeft daarom de situatie van de school bij Cogas Kabel Infra B.V onder de aandacht gebracht. Cogas heeft hierop snel geanticipeerd. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra B.V. licht toe: “Samen met aannemer BAM en NDIX, die het technische deel voor hun rekening hebben genomen, is er glasvezel aangelegd en een aansluiting gemaakt. Vanaf vandaag heeft de school de beschikking over supersnel internet. Wij zijn heel tevreden dat wij dit door een goede onderlinge samenwerking tussen alle partijen, inclusief Provincie Overijssel en Gemeente Wierden, zo snel voor elkaar gekregen hebben.”

Glasvezel noodzakelijk voor onderwijs
Gerrit Rosman, de directeur van de basisschool, is heel blij met de aanleg van de glasvezel. “Een goede en snelle internetverbinding heb je nodig om de softwarepakketten van het huidige onderwijssysteem te kunnen gebruiken. Met de adsl verbinding kunnen we niet meer uit de voeten. Sinds we 3 jaar geleden digiborden in gebruik hebben genomen, lopen we tijdens de lessen steeds vaker tegen problemen aan. Ik ben dan ook blij met de goede samenwerking tussen gemeentebestuur, Cogas Kabel Infra en de school.  Geweldig wat er in zo’n korte tijd is bereikt.” Wethouder Theo de Putter vertelt enthousiast: “We hebben dit resultaat samen bereikt. ‘Samen’ is het toverwoord in deze. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik vandaag de verbinding in gebruik mag nemen. Een bijzondere gebeurtenis omdat de school buiten de bebouwde kern van de gemeente Wierden ligt en hiermee vooruit loopt op de mogelijke uitrol van glasvezel in het buitengebied.”