Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 vragen aan Shirley Hofstede

06 december 2018 15:30

In deze serie stellen we de medewerkers van NDIX aan je voor. Deze keer verkoop binnendienst medewerkster Shirley Hofstede. Shirley werkt 2,5 jaar met veel plezier bij NDIX: “Wat begon als een tijdelijke functie met voor mij een grote uitdaging wat het NDIX-product betreft, heeft geresulteerd in een vaste plek binnen dit heerlijke salesteam."

1. Wie ben je en wat doe je bij NDIX? 

"Ik ben Shirley Hofstede – moeder van 2 pubers en ik houd van koffie en chocola. Ben sinds 2,5 jaar werkzaam bij NDIX als verkoopmedewerker Binnendienst. Wat begon als een tijdelijke functie met voor mij een grote uitdaging, wat betreft het NDIX-product, heeft geresulteerd in een vaste plek binnen dit heerlijke salesteam.

Op de afdeling sales ben ik vaak de eerste die je te spreken krijgt en ben ik diegene die de sales gerelateerde e-mails beantwoord. Een groot aantal partners weet mij inmiddels rechtstreeks te bereiken. Mijn werkzaamheden zijn behoorlijk divers; Ik zoek de beste aansluitingen met dito tarieven, calculeer, offreer aan klanten en partners. Daarnaast zorg ik voor de contracten in de systemen en de inkopen om de administratieve processen te kunnen starten. Ook informeer ik partners en klanten over contractuele afspraken, upgrades, verlengingen en facturatie. Niet allemaal tegelijk gaan bellen hè?" 😊

2. Welke gebeurtenis in je werkende leven is belangrijk voor je geweest?

Jeetje… Ik vind het belangrijk te genieten van wat ik doe en er altijd het beste van te maken. Mijn eerste baan na mijn studie Toerisme & Recreatie, werden uiteindelijk 3 jaren in het buitenland én in de horeca. Dat betekende lange dagen met onregelmatige werktijden, maar o zo’n geweldige tijd. Om na het starten van een gezin parttime te gaan werken vond ik best lastig. Mijn keuze om bij NDIX te gaan werken was voor mij een hele spannende. Het toen voor mij onbekende product, de technische termen en specificaties, was een hele grote uitdaging. Een grote omschakeling na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in een hotel, bij reisbureaus en verschillende touroperators. 

Wat moéten onze partners van NDIX over je weten?

Ik ben overdag tijdens kantoortijden telefonisch en per e-mail bereikbaar. Samen met mijn collega's van het sales team zorg ik ervoor dat alle (aan)vragen zo goed mogelijk worden behandeld. Postcode-checks voor een NDIX-aansluiting worden meestal via de partner-login op de NDIX-website gedaan en de specifieke vragen voor offertes op maat komen binnen via sales@ndix.net. Ook deze aanvragen pak ik op. Het informeren van de klanten en ze zo goed  mogelijk helpen dat is wat mijn werk zo leuk maakt. 

3. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Mijn favoriete vakantiebestemming heeft zon, zee & strand. Het liefst ga ik naar een bestemming waar we nog niet geweest zijn. Mij maak je net zo blij met een verblijf op een camping als op een 4--sterren resort met alles er op en aan, dat geldt ook voor mijn kinderen. Luxe mag, als het eten maar goed en smaakvol is. Daarnaast is een groot zwembad en Wifi een vereiste voor de kinderen. Onze laatste bestemming was Rhodos, een prachtig eiland dat mij verrast heeft met haar vriendelijkheid, verscheidenheid en schoonheid. Zoek je voor elk wat wils een (zon)bestemming? Dan kan ik Rhodos van harte aanbevelen.

4. Wat is het laatste concert dat je hebt bezocht?

Haha, deze vraag is zeker speciaal voor mij bedacht: Mijn laatste concert was eind november in Koninklijk Theater Carré, de afsluiting van de Theatertour THUIS van Marco Borsato. Prachtige show in het mooiste theater van Nederland. De band van Marco bestaat uit de meest geweldige muzikanten. Instrumentale gedeeltes en de hele show zijn fantastisch om naar te kijken en te luisteren. Mijn één na laatste concert was; Marco Borsato en oh ja, mijn eerstvolgende concert? De Kuip, Rotterdam in mei 2019. Welke?  Marco Borsato natuurlijk!