Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Eurofiber en digitale marktplaats NDIX gekoppeld

10 december 2015 13:51

NDIX heeft ervoor gekozen zijn netwerk en digitale marktplaats met diensten rechtstreeks aan te sluiten op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber. De koppeling is gerealiseerd via het datacenter van Eurofiber in Utrecht.

Met de samenwerking kunnen de klanten en partners van NDIX de zakelijke diensten op de digitale marktplaats van het bedrijf nu ook combineren met de Managed Ethernet-verbindingen van Eurofiber. Een aansluiting op deze digitale marktplaats biedt toegang tot meer dan 80 ICT-dienstaanbieders. Zo’n aansluiting bestaat uit een NDIX-poort, indien gewenst samen met een glasvezelverbinding naar een bedrijfslocatie.

Samenwerking uitgebreid

NDIX maakt in zijn netwerk al jaren gebruik van dark fiber-verbindingen van Eurofiber. Nu gaat de samenwerking een stap verder. Dennis Snijder, Partner Manager van NDIX: “Eurofiber heeft een groot zakelijk netwerk dat meerwaarde biedt aan onze klanten en partners. Zij kunnen nu ook via het Eurofibernetwerk op NDIX aangesloten worden, bijvoorbeeld voor het realiseren van bedrijfsnetwerken of het afnemen van ICT-diensten op onze marktplaats. De eerste bestellingen zijn al binnen.”

NDIX-netwerk beschikbaar vanuit datacenter

Ook voor gebruikers van het datacenter van Eurofiber is de koppeling met NDIX goed nieuws, omdat ze hun systemen daar op meer manieren kunnen ontsluiten. Jeanine van der Vlist, Commercieel Directeur Eurofiber: “Onze datacenterklanten hebben nu nog meer keuze in connectiviteit. Het netwerk van NDIX biedt ze bijvoorbeeld toegang tot circa vijftig datacenters in Nederland en Duitsland.”