Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Dienstaanbieder uitgelicht: Storro

26 maart 2020 18:00

Wanneer informatie écht veilig moet zijn. Het Hengelose Storro is in 2015 opgericht door een aantal oud-studenten van de Universiteit Twente. De visie is om ondernemingen een veilig alternatief te bieden voor de standaard (overwegend Amerikaanse) clouddiensten. Dit omdat informatieveiligheid, privacy en bescherming van IP hier onvoldoende worden gewaarborgd door hun centrale infrastructuren en de wetgeving waaronder ze vallen.


Veilige cloudopslag en vertrouwelijke samenwerking

Storro’s alternatief bestaat uit gedistribueerde, versleutelde opslag en bestandsuitwisseling. Een hele mond vol, maar het resultaat is ongeëvenaarde dataveiligheid en privacy in de cloud. Dit wordt bereikt door bestanden aan de kant van de gebruiker al te versleutelen en die data vervolgens versnipperd en verspreid op te slaan over verschillende datacenters in Nederland. Zo krijgen andere partijen dus geen leesbare of zelfs maar complete informatie in handen. Zélfs niet in het geval van een datalek bij één van die opslaglocaties.

Een innovatief decentraal sleutelbeheer zorgt er bovendien voor dat toch eenvoudig kan worden samengewerkt aan die versleutelde data met collega’s en externen. Hiermee is Storro een ideale oplossing voor bedrijven die (samen-)werken aan grote hoeveelheden gevoelige informatie, zoals ziekenhuizen, (hi-tech) industrie, overheden, financiële instellingen, enzovoorts.

StorroBlack (002) 

Ransomware bescherming

Elke actie op data in Storro, van data-eigenaar of geautoriseerde contacten, wordt onomstotelijk vastgelegd een private blockchain audit trail. Dit cryptografische logboek is apend only wat inhoudt dat alleen toevoegingen kunnen worden gedaan; niks in de historie kan worden gewijzigd. Op basis hiervan kan met Storro’s Revisiebeheer eenvoudig terug worden gegaan naar elke voorgaande staat van een bestand of map. Dus ook de versies van vóór de ransomware-aanval.


Hoge prestaties

Naast de unieke garanties op het gebied van veiligheid en privacy biedt Storro’s decentrale en gecompartimenteerde opzet ook hoge up-/en downloadsnelheden. En omdat data lokaal wordt bewerkt en synchronisatie op de achtergrond plaatsvindt gaat lezen en schrijven ongekend rap. Dit is een voordeel voor sectoren die met zeer grote bestanden werken, zoals video, 3D ontwerpen en technische tekeningen.


Internationaal bekroond

Storro is voor haar baanbrekende aanpak en garanties internationaal onderscheiden. Zo is het afgelopen jaar nog uitgeroepen tot top 3 Europees Innovator van het Jaar en kreeg het van het gerenommeerde Amerikaanse SXSW een plek in de top 5 voor Security & Privacy Scale-ups wereldwijd.


Contact met Storro

Prins Bernhardplantsoen 308, 7551 HT, Hengelo (ov), NL | 020 308 0218 | support@storro.com | https://storro.com