Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Datacenter Serverius in Dronten krijgt NDIX-opstappunt

15 april 2013 09:43

Het carrier neutrale datacenter Serverius in Dronten wordt aangesloten op breedbandplatform NDIX. NDIX is een onafhankelijke digitale marktplaats waar vraag en aanbod van ICT-diensten samenkomen.

Het datacenter van Serverius is het 51ste opstappunt naar de digitale marktplaats dat NDIX realiseert in zowel Nederland als Duitsland. Het opstappunt bestaat uit een netwerkswitch in het datacentrum van Serverius. Alle opstappunten tezamen vormen de digitale marktplaats, waar aanbieders en afnemers van ICT-diensten elkaar ontmoeten.

Diensten en infrastructuur gescheiden

Aanbieders en afnemers op de NDIX marktplaats kunnen met één aansluiting, bij een opstappunt zoals Serverius, toegang krijgen tot het gehele netwerk van NDIX en de daarop aangesloten partijen. “Aanbieders van ICT-diensten hebben op die manier via één kanaal toegang tot een groot potentieel aan klanten, zonder dat zij zelf over een eigen glasvezelinfrastructuur hoeven te beschikken,” zegt Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX. “Afnemers biedt het als voordeel dat zij niet afhankelijk zijn van infrastructuurleveranciers en voor elke ICT-dienst op zoek kunnen gaan naar de beste prijs/kwaliteitverhouding.”

“De toegang tot ICT-diensten wordt via ons platform laagdrempeliger,” zegt Van de Lagemaat. “Gebruikers en aanbieders van diensten kunnen gemakkelijker en flexibeler met elkaar zaken doen, onafhankelijk van hun glasvezelleverancier. Wij zijn blij dat we nu ook het datacenter van Serverius als opstappunt aan onze marktplaats kunnen toevoegen.”

Online back-up, VoIP, hosting…

Voor bestaande en nieuwe klanten van Serverius biedt de aanwezigheid van het NDIX platform nieuwe mogelijkheden om zaken te doen. “Op het platform worden verschillende ICT-diensten aangeboden, zoals internet, VoIP-telefonie, televisie, back-up en storage, clouddiensten en elektronische leeromgevingen” zegt Gijs van Gemert, algemeen directeur van Serverius. “Klanten van Serverius krijgen hiermee dus de mogelijkheid om eveneens hun ICT-diensten op het NDIX platform aan te bieden. Andersom kunnen zij via het platform natuurlijk ook diensten afnemen.”

NDIX fungeert niet alleen als digitale marktplaats voor breedbanddiensten, maar ook als koppelvlak voor breedbandverbindingen. Bedrijven, instellingen en steden kunnen via NDIX onderlinge verbindingen maken zonder capaciteitsbeperkingen. Voor grotere organisaties creëert het de mogelijkheid om via breedband verschillende locaties met elkaar te verbinden tot een eigen netwerk.


Over Serverius
Serverius biedt hoogwaardige 2N colocatie diensten vanuit haar eigen datacenter in midden Nederland. Bedrijven kunnen terecht voor de huur van racks tot en met private cooling alleys en wereldwijde connectiviteit via het Serverius netwerk of bij verschillende wereldwijde carriers en Internet Exchanges. Serverius is in 2010 gestart als kleine server ruimte en is de afgelopen jaren doorgegroeid tot een kwaliteitsdatacenter waarmee voornamelijk internationale klanten worden bediend. Het datacenter staat vooral bekend om het totaal ontzorgen van de eind gebruiker. Als enige in midden Nederland kan het eenvoudig grote netwerk volumes van meer dan 10Gbps bij een enkel rack aanbieden.

Over NDIX
NDIX sluit bedrijven en instellingen via glasvezelverbindingen aan op haar digitale marktplaats. NDIX is onafhankelijk en neutraal. De aangesloten organisaties kiezen zelf de leveranciers van hun ICT-diensten uit een aanbod van ruim 100 aanbieders. Glasvezelverbinding en diensten zijn gescheiden, waardoor de klanten nooit meer een andere verbinding aan hoeven te laten leggen, ook al veranderen ze van dienstenleverancier. De aandeelhouders van NDIX komen uit de publieke sector: Participatiemaatschappij Oost Nederland (Oost NV), Holding Technopolis Twente (Universiteit Twente) en Stadtwerke Münster GmbH. De digitale marktplaats is beschikbaar in een groot deel van Nederland en in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen in Duitsland.