Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Breedband naar buitengebied Duitsland gebracht met open netwerk en WiBack

03 mei 2016 08:19

Servario Networks en NDIX werken samen aan de ontsluiting van buitengebieden in Duitsland. NDIX levert daartoe backboneverbindingen van glasvezel en sluit ook bedrijven met grote breedbandbehoeftes aan. Vanaf de backbone worden dunbevolkte gebieden zonder glasvezel door Servario bereikt met straalverbindingen. Zo kunnen ook bedrijven in deze gebieden gebruik maken van de ICT-diensten die op de open digitale marktplaats van NDIX beschikbaar zijn.

Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX, is blij met de samenwerking: "Servario Networks en NDIX vullen elkaar goed aan. Hoewel NDIX grote delen van Duitsland bereiken kan met glasvezel, geldt dat voor de buitengebieden vaak nog niet. Daar bieden straalverbindingen, zoals WiBack van Servario, een goed alternatief voor consumenten en bedrijven."

Daniel Schwienheer, directeur van Servario Networks, ziet nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor zijn bedrijf door de samenwerking met NDIX: "We hebben onze straalverbindingen aan elkaar gekoppeld via het glasvezelnetwerk van NDIX. We kopen de backboneverbindingen voor ons netwerk bij NDIX in. Daarnaast kunnen we via de digitale marktplaats van NDIX ICT-diensten inkopen en verkopen over betrouwbare verbindingen."

Gezamenlijke projecten
De bedrijven zijn hun samenwerking begonnen in de Grafschaft Bentheim, het thuisgebied van Servario Networks. Daar zijn inmiddels meerdere buitengebieden van breedband voorzien. De samenwerking wordt nu voortgezet in andere gebieden, zoals Hopsten, Spelle, Varenrode, L√ľnne, Heitel, Rheine-Kanalhafen en binnenkort Osterwald, Twist en Versmold.

Beurs Kommunaler Breitband Marktplatz
Beide bedrijven zullen op 10 mei a.s. met een stand aanwezig zijn op de beurs Kommunaler Breitband Marktplatz 2016 in Osterholz-Scharmbeck en staan daar graag voor vragen beschikbaar.