Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Blog: Digitale marktplaats maakt ICT-aanbod inzichtelijk

17 augustus 2016 10:46

Wat biedt NDIX aanbieders van ICT-diensten?

Door Dennis Snijder, Manager Verkoop NDIX

Met een in Duitsland en Nederland uniek idee is NDIX 15 jaar geleden van start gegaan: een open netwerk creëren waarvan zowel ICT-aanbieders als gemeentes, provincies, burgers en bedrijven profiteren. Op deze manier is de eindklant – bedrijven of huishoudens – niet op één bepaalde aanbieder aangewezen. De eindklant elke ICT-dienst, zoals televisie, telefonie en clouddiensten, de beste keuze maken uit alle aangesloten ICT-aanbieders. Een aanvullend voordeel: er kan gewisseld worden van aanbieder zonder dat opnieuw geïnvesteerd moet worden in een glasvezelverbinding.

De digitale marktplaats
Wij bieden een onafhankelijke digitale marktplaats waar meer dan 85 aanbieders hun ICT-diensten aanbieden – nieuwe aanbieders zijn te allen tijde welkom. De toegang tot onze marktplaats is technisch snel te realiseren. Dienstaanbieders kunnen daar hun dienstenpakket aanbieden om eenvoudig door potentiële afnemers gevonden te worden. Aanbieders kunnen zich op de NDIX-website, in nieuwsbrieven en in de jaarlijkse catalogus presenteren. Ze worden uitgenodigd voor bijeenkomsten waar ze direct in contact kunt komen met nieuwe klanten. Daarnaast worden aanbieders regelmatig door ons geïnformeerd over nieuw aangesloten klanten, nieuwe marktplaatslocaties, vraagbundelingstrajecten en andere projecten. 

Toegang tot alle klantengroepen
De organisaties die op de digitale marktplaats hun ICT-diensten inkopen, zijn overheden, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en bedrijven werkzaam in alle marktsectoren van transport, zakelijke dienstverlening tot industrie.

Betrouwbaarheid
Voor een niet redundante aansluiting geldt een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9%: 24 uur per dag en 7 dagen per week. Treedt evengoed een storing op, dan gaat de afgesproken Service Level Agreement (SLA) in. Hiermee verkleint NDIX ook het risico van de dienstaanbieders. We garanderen dat het probleem binnen vier uur wordt verholpen. Ligt de storing bij het glasvezel, dan garandeert NDIX voor 96% een herstel binnen vier uur en voor 100% een herstel binnen 24 uur. Zijn er na deze termijn nog problemen, dan kunt u aanspraak maken op een financiële vergoeding. Voor een snel herstel draagt ook de technische helpdesk bij, die 24/7 wordt bemand door onze experts.