Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 vragen aan Koen van Mast

27 maart 2018 16:45

In deze serie stellen we de medewerkers van NDIX aan je voor. Deze keer Koen van Mast. Hij is coördinator operations en al bijna tien jaar een vaste waarde in ons team. Operations is binnen NDIX de verbindende schakel tussen de afdelingen verkoop en techniek. “Toen ik bij NDIX begon waren we met een klein team. Ik heb de groei van NDIX van dichtbij meegemaakt. Erg leuk!”

Vraag 1: Wie ben je en wat doe je bij NDIX?

Ik ben Koen van Mast, gevoelsleeftijd 27, werkelijke leeftijd 35 jaar. Als coördinator operations begeleid ik de oplevering van nieuwe klantaansluitingen. Ik heb contact met de klant, met de leveranciers en met onze eigen technische afdeling. Ik stem oplevertermijnen af en maak de technische afspraken. Ik zorg ervoor dat de klanten op tijd en volgens de gevraagde specificaties aangesloten worden op het NDIX-netwerk.

Vraag 2: Beschrijf eens een werkdag?

De ochtend begint met het bepalen van de prioriteiten voor die dag. Dat is elke keer weer anders. Terwijl ik de planning afwerkt, komen er gedurende de dag ook veel ad hoc zaken binnen. Bijvoorbeeld vragen van leveranciers of klanten. Die zet ik uit binnen onze organisatie en zorg dat er op korte termijn antwoord gegeven kan worden. Vaak zit er tijdsdruk op, want mensen hebben het antwoord nodig om verder te kunnen. Dus probeer ik het zo snel en soepel mogelijk af te handelen.

Vraag 3: Wat is er zo leuk aan je baan?

Het is elke dag anders! Ons vakgebied ICT is heel dynamisch en dat maakt het leuk. Veranderingen gaan snel, ook in de techniek. Het is nu glasvezel dat de klok slaat. Snelheden, bandbreedtes stijgen snel. En ook heb ik tegenwoordig met een veel groter aantal leveranciers en klanten te maken dan toen ik bij NDIX begon. Het is gewoon leuk om bij NDIX te werken, NDIX is een fijne werkgever. Het contact met de collega’s is erg prettig, dat vind ik ook belangrijk.  

Vraag 4: Wat doe je in je vrije tijd?

Ik sport graag; wielrennen en mountainbiken. Daarnaast hou ik van uitgaan, lekker eten en reis ik graag. Ik hou van actieve vakanties. Een combinatie van avontuur en lekker uitrusten en genieten aan het strand. Ik ben vorig jaar naar Zuid-Afrika geweest. Een prachtig land! Ik heb genoten van de geweldige natuur en landschappen daar.

Vraag 5: Met wie zou je een dag willen ruilen?

Met het hoofd van de inlichtingendienst. En dan niet van Nederland, maar het hoofd van de FBI. Ik wil wel eens weten hoe het zit met al die geheimen, al die onderlinge relaties en informatie-uitwisseling waar je dan mee in aanraking komt. En ik ben benieuwd hoeveel gekonkel en vriendjespolitiek ik dan op één dag zou tegenkomen…