Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 vragen aan Epke Pool

01 mei 2018 09:52

In deze serie stellen we de medewerkers van NDIX aan je voor. Deze keer NOC-medewerkster Epke Pool. Epke is 48, woont in Oldenzaal en werkt bijna 3 jaar bij NDIX: “Ik kom eigenlijk uit de grafische wereld en ben de ICT ingerold als helpdeskmedewerkster. Zo langzamerhand heb ik heel wat kennis over ICT-netwerken opgedaan en beantwoord ik de meeste vragen van onze klanten direct aan de telefoon.”

Vraag 1: Wat is het NDIX NOC en wat zijn jouw werkzaamheden?

NOC staat voor Network Operations Center en dat is de technische afdeling binnen NDIX. Het NOC zorgt voor het technisch beheer van ons netwerk en de helpdesk beantwoordt alle technische vragen van de klanten. Als zij opbellen, krijgen ze meestal mij aan de telefoon, want ik handel de meeste binnenkomende telefoontjes en e-mails af. Mocht het al te technisch worden, dan zorg ik dat één van mijn collega’s het oppakt. Verder handel ik nieuwe klantaansluitingen administratief af en zorg ik dat de juiste informatie bij de juiste afdelingen terecht komt voor een soepele oplevering.

Vraag 2: Wat heb je vóór NDIX gedaan?

Ik werkte bij ICT-dienstverlener Deltics op de helpdesk. Onder andere voor NDIX, toen de helpdesk van NDIX nog extern was ondergebracht. NDIX besloot het NOC in eigen huis te halen en zo ben ik hier terechtgekomen. Voordat ik de ICT-wereld inrolde, zat ik meer in de grafische hoek en heb ik bij een bedrijf gewerkt dat mailingen verzond. Ik ben ooit begonnen met het opmaken van drukbestanden. In die wereld is net als in de ICT heel veel veranderd sinds ik van school kwam.

Vraag 3: Beschrijf eens een werkdag?

’s Morgens bekijk ik de mailbox van het NOC. Ik maak tickets aan in ons registratiesysteem en handel ze zelf af of zorg dat een collega de vraag oppakt. Ik loop openstaande tickets na en bekijk wat er die dag moet gebeuren. Ook maak ik de afspraken voor opleveringen bij klanten op locatie. We gaan dan langs om apparatuur te installeren en de verbinding werkklaar te maken. Afspraken probeer ik zo efficiënt mogelijk in te plannen. We sluiten inmiddels klanten aan in heel Nederland en in Duitsland.

Vraag 4: Wat is de vakantiebestemming die boven aan je wensenlijst staat?

Dat is Ierland. Ik ben in Dublin geweest en zou graag meer zien van het land. Ik ben niet zo’n warm-land-type, geen zon en strand voor mij. Misschien wel een dagje, maar dat is dan ook genoeg. Ik wil graag wat zien! Ik ben ook fan van Engeland, waar we vorig jaar op vakantie zijn geweest. Én ik wil graag nog een keer naar Scandinavië.

Vraag 5: Klopt het dat je regelmatig vrijwilligerswerk doet?

Jazeker, elke maandagavond ga ik sjoelen in het bejaardentehuis. Ik heb de belangrijke taak van de puntentelling. Heel af en toe mag ik zelf mee doen, als ik geluk heb! Ze zijn namelijk heel fanatiek, maar niet allemaal even zelfstandig en dan help ik met de puntentelling. Het is echt leuk, de groep wordt steeds groter en het is heel gezellig. Daarnaast ben ik twee keer per maand in de kinderboerderij in Oldenzaal te vinden. Lekker buiten, de dieren verzorgen, stallen schoonmaken. Vrijwilligers zijn ook daar heel belangrijk. Door vrijwilligers kan de kinderboerderij zo vaak mogelijk open zijn, ook in het weekend. En als je de hele week op kantoor zit, is het heerlijk om in het weekend buiten bezig te zijn!