Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

5 vragen aan Dylan van Dijk

12 oktober 2018 13:26

In deze serie stellen we de medewerkers van NDIX aan je voor. Deze keer netwerkmanager (CTO) Dylan van Dijk. Geen dag is zonder uitdaging. Dat is wat Dylan aanspreekt in zijn werk bij NDIX: “Ik houd van de verantwoordelijkheid die mijn werk met zich meebrengt. En van de uitdaging om samen met mijn collega’s te zorgen dat het NDIX-netwerk blijft draaien zoals het hoort.”

1.  Vertel eens over je werk bij NDIX?

Ik ben technisch eindverantwoordelijk voor het netwerk van NDIX en alle verbindingen en apparatuur waaruit dat netwerk bestaat. Het gaat dan om duizenden kilometers glasvezelverbindingen in Nederland en Duitsland, waarmee alle klanten, aangesloten datacenters en eigen marktplaatslocaties aan elkaar gekoppeld worden. Samen met mijn collega’s zorg ik dat we de uptime waarmaken die we met de klant hebben afgesproken. En dat het netwerk aan de kwaliteitseisen blijft voldoen die we bij NDIX gesteld hebben. Tenslotte maak ik deel uit van het management team en stuur ik de medewerkers van onze technische afdeling aan.  

2.  Wat is er zo leuk aan je baan?

Geen dag is hetzelfde. Elke dag is de uitdaging weer anders. Er kan een acuut probleem in het netwerk optreden. Dan stuur ik daar de juiste mensen op af om te zorgen dat het zo snel mogelijk opgelost is. Ik heb ook veel contact met onze leveranciers om de best mogelijke prijs/kwaliteit van apparatuur en verbindingen in de gaten te houden. En ik heb contact met potentiële partners om samen te werken. Ik vind het erg interessant om te bekijken hoe nieuwe ontwikkelingen in ons bestaande netwerk zouden kunnen passen.

3.  En wat doe je buíten werktijd?

Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin. Ik heb een klein dochtertje van 1½ jaar oud, daar gaat veel van mijn tijd naar toe. Bovendien zijn we net verhuisd, dus in ons nieuwe huis moet nog wat geklust worden. Daar wil mijn dochtertje maar al te graag mee helpen waardoor dat allemaal niet zo snel gaat. Maar ach: dat is hartstikke leuk natuurlijk! Een andere hobby van me is rode wijn. Ik wil me daar nog eens beter in gaan verdiepen. Een cursus vinologie staat dus op de verlanglijst.

4.  Wat is je favoriete tv-programma?

We zijn thuis echte Netflixers, we kijken veel series on demand. Wel beperkt tot één of twee afleveringen per dag, want bing watchen is niet zo aan ons besteed. Genres die we leuk vinden zijn crime en oudheid. Mijn vrouw is geschiedenisdocente, dus die verdiept zich graag in vroegere tijden. We zijn onlangs begonnen aan een fantasyserie, maar ik weet nog niet goed wat ik er van moet vinden. Nog maar even doorkijken dus.

5.  Als je de loterij zou winnen, wat zou je dan als eerste doen?

Het ligt er aan hoe groot de buit is die we binnen halen! In ieder geval zou ik een leuk huis laten bouwen. En zorgen dat we voor de toekomst geen geldzorgen meer hebben, ook mijn dochter niet. We zouden ook vast wat meer gaan reizen. Amerika, Canada, dat spreekt me aan. Of een vakantiehuisje ergens, of twee. Waar? Dat is lastig, want het moet wel een beetje te bereiken zijn. Een huisje in Spanje lijkt me wel wat, daar heb je ook in de winter een lekkere temperatuur. Ik wil wel naar de warmte, ik houd niet van kou. Alhoewel ik het Noorderlicht nog wel graag eens zou willen zien. Dan moet de verwarming maar wat hoger...