Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Nieuws

2021 bij NDIX

In 2021 hebben we ondanks alle coronamaatregelen toch veel mooie dingen mogen meemaken als bedrijf. In dit artikel zetten we een aantal van deze momenten op een rijtje en bieden we zelfs een kijkje in de toekomst.

Stagelopen bij NDIX

NDIX heeft altijd al een speciale band gehad met hogescholen, universiteiten en studenten. Zelf ontstaan als afsplitsing van de Universiteit Twente, zijn er in de afgelopen 20 jaar vele studenten binnengekomen bij NDIX en in sommige gevallen zelfs gebleven bij NDIX! Vandaag interviewen we drie van deze stagiairs, Yannis, Jarno en Morad over hun ervaringen met stagelopen bij NDIX.

NDIX Explains: VLAN's

Virtual Local Area Network, ook wel bekend als VLAN, is een term die hoort bij de diensten die NDIX levert. Bij een NDIX-aansluiting is het mogelijk om een groot aantal gratis VLAN’s aan te vragen, met als gevolg een betere verdeling van verbindingen en diensten binnen een bedrijfslocatie. Daarom is het goed om te weten wat jouw bedrijf kan doen met een VLAN en wat het technische verhaal achter de term is. Dit en meer leggen we uit in deze editie van NDIX Explains.

Zakelijke VPN: Do's en Don'ts

Data moet binnen vertrouwelijke sferen blijven. Om te voorkomen dat data in het openbaar wordt vertoond, kan een Virtual Private Network (VPN) gebruikt worden, waarmee alles afgeschermd wordt. Partijen als hackers, overheden en internetproviders kunnen dan niet zien wat jij op het internet doet. Je IP-adres kan ook niet gezien worden door anderen. Er zijn echter vele zaken waar rekening mee gehouden moet worden omtrent het configureren en gebruiken van een VPN. Vandaag geven wij een overzicht van de do’s en don’ts als het gaat om een zakelijke VPN.

NDIX Explains: Termen en Afkortingen

Bij het kiezen van een netwerk vliegen er veel technische termen om de oren die moeten laten zien wat een netwerk onderscheidt van de rest. Het is begrijpelijk dat niet iedereen deze termen en afkortingen kent waardoor soms door de bomen het bos niet meer gezien wordt. Daarom leggen wij aan jou uit wat wij bedoelen wanneer we het over de volgende zaken hebben.

Het succesverhaal van een ketensamenwerking

De volledige IT-infrastructuur van Remeha, internationaal producent en leverancier van verwarmings- en warmwatersystemen, is gebouwd op een ketensamenwerking tussen TReNT Glasvezel, NDIX en Fundaments. Wat zijn de voordelen van het hebben van een goede keten als het gaat om connectiviteit? En hoe ziet de samenwerking binnen zo’n keten eruit?

NDIX Explains: Redundantie

In de coronatijd zijn we nog meer op netwerken en op data moeten gaan vertrouwen, met als gevolg dat we afhankelijk zijn van goede netwerken waarbij altijd gegarandeerd kan worden dat we een veilige en snelle verbinding hebben. Deze noodzaak zal alleen maar groter worden nu de digitalisering nog harder gaat dan voorheen. Dit betekent dus dat er zekerheid nodig is voor de gebruikers van deze netwerken. Op welke manieren probeert NDIX dit op te lossen en hoe kan het NDIX-netwerk klanten hierbij assisteren?

NDIX wordt nieuwe partner van Future of Twente

Het initiatief Future of Twente, een samenwerking tussen Twents vrouwelijk talent en het Twentse bedrijfsleven, heeft in NDIX een nieuwe partner gevonden. Afgelopen zaterdag, 23 mei werd de samenwerking door Emma van Geel (voorzitter van de stichting achter Future of Twente) en Jeroen van de Lagemaat (algemeen directeur NDIX) officieel bekrachtigd.

Het potentieel van het combineren van krachten via het NDIX-netwerk

Inmiddels zijn er al meer dan 140 Nederlandse en Duitse ICT-dienstaanbieders aangesloten bij het NDIX-netwerk. Deze bedrijven zijn afkomstig uit allerlei verschillende hoeken, zowel op geografisch gebied als vanuit verschillende gebieden van expertise. Ook heeft NDIX duizendenklanten die via vaste glasverbindingen aangesloten zijn. Dit maakt het NDIX-netwerk zo uniek, maar wat heeft een gewoon bedrijf daaraan? En hoe kan het netwerk ervoor zorgen dat jouw bedrijf ook stappen vooruit maakt? Wij spraken met oud-hoogleraar aan de HAN en TU Delft en huidig lid van de Raad van Commissarissen van NDIX, Jaap van Till, over dit fenomeen.

NDIX Explains: Ethernet

Stel je voor: jij wilt data versturen naar een vriend of collega. Op dat moment moet jouw data dus van het ene naar het andere punt getransporteerd worden. Om dit te bereiken kun je het bij iedereen bekende WiFi gebruiken, maar je kunt ook gebruikmaken van Ethernet en een VLAN. Waarom is het voor bedrijven zo interessant om gebruik te maken van Ethernet en waarom is een laag 2 Ethernetverbinding bij NDIX voor jouw bedrijf ideaal? Hoe kan met Ethernet de veiligheid van jouw data gewaarborgd worden? We leggen het allemaal uit in deze editie van NDIX Explains.