Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

ICT-diensten aanbieden

NDIX verbindt organisaties met de open digitale NDIX-marktplaats, waar vraag en aanbod van ICT-diensten samen komen. NDIX biedt zelf geen ICT-diensten aan. Onze klanten regelen zelf alle zaken met de dienstaanbieders op de marktplaats.

Hoe werkt het?

Iedereen kan aanbieder worden

Iedereen met een aansluiting op de digitale marktplaats kan ICT-diensten aanbieden. U kunt zelf bepalen hoe en met welk dienstenpakket u zich naar potentiële afnemers profileert. Via uw NDIX-poort kunt u met kosteloze VLAN’s verbonden worden met alle op NDIX aangesloten partijen om diensten te leveren, zonder zelf te hoeven beschikken over een eigen infrastructuur naar de klant toe. Daar zorgt NDIX voor. Met één aansluiting op onze marktplaats krijgt u dus de mogelijkheid uw diensten aan te bieden aan alle klanten die op NDIX aangesloten zijn of dat in de toekomst zullen worden.

Profileren

Als aanbieder kunt u zich op onze website, en in onze nieuwsbrieven presenteren. U wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en partnerdagen waar u direct in contact kunt komen met nieuwe klanten. Daarnaast wordt u regelmatig door NDIX geïnformeerd over nieuw aangesloten klanten, nieuwe marktplaatslocaties, vraagbundelingstrajecten en andere projecten.

Aangesloten klanten

De organisaties die op de digitale marktplaats hun ICT-diensten inkopen, zijn overheden, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en MKB-bedrijven werkzaam in marktsectoren van transport, zakelijke dienstverlening tot industrie. Kijk hier voor een overzicht van referenties.

Netwerkspecificaties

Het netwerk van NDIX is een layer 2 ethernetinfrastructuur. Op basis van VLAN’s (802.1q) wordt er voor uitwisseling van data- en dienstenverkeer tussen de aangesloten gebruikers gezorgd. Dit kunnen point-to-point of any-to-any verbindingen zijn (of een combinatie daarvan). De maximale bruikbare MTU-size is 9000 octets (bytes). De gegarandeerde beschikbaarheid van een VLAN is 24 uren x 7 dagen per week met 99,9% beschikbaarheid per kwartaal per VLAN voor een niet-redundante aansluiting.

Dienstaanbieder worden?

Het enige dat u nodig heeft om ICT-diensten op de digitale marktplaats aan te bieden is een NDIX-poort naar de digitale marktplaats. Heeft u al apparatuur staan in één van de datacenters waar NDIX aanwezig is? Kijk dan hier voor de tarieven van een NDIX-datacenterpoort. Wilt u uw bedrijfslocatie met een glasvezelverbinding verbinden met de digitale marktplaats? Vraag dan een offerte aan of neem rechtstreeks contact met ons op voor meer informatie.

Accessverzoek

Wilt u via de marktplaats diensten aanbieden aan een organisatie die nog niet aangesloten is? Dien dan een accessverzoek bij ons in via het offerteformulier of in een mail naar sales@ndix.net. Wij zoeken voor u uit hoe en tegen welke tarieven we deze klant voor u kunnen aansluiten. Zodra hun NDIX-aansluiting opgeleverd is, kunt u via één of meer VLAN’s uw diensten aanbieden.
Uw NDIX-aansluiting biedt u toegang tot alle op NDIX aangesloten bedrijven en instellingen. Deze behoren daarmee allemaal tot uw potentiële klantengroep, zonder dat u als aanbieder zelf de beschikking hoeft te hebben over een eigen glasvezelnetwerk. Als aanbieder informeren we u regelmatig over de mogelijkheden om nog meer klanten via NDIX te bereiken, vertellen we over innovatieve projecten en vraagbundelingstrajecten en nodigen we u uit voor bijeenkomsten om in contact te komen met potentiële klanten, andere aanbieders en glasvezelpartners.

Koppeling met andere glasvezelnetwerken

Uw NDIX-aansluiting geeft u ook toegang tot andere netwerken die wij met het NDIX-netwerk gekoppeld hebben. Dit betekent dat u uw ICT-diensten ook kunt aanbieden aan de organisaties die op deze andere netwerken zijn aangesloten.

Het NDIX-netwerk is onder andere gekoppeld met de netwerken van:

 • BORnet: Deutsche Glasfaser, Kreisen Borken en Steinfurt in Duitsland
 • EFX: Eindhoven Fiber eXchange
 • euNetworks: netwerk in grote steden, datacenters en metronetwerken in heel Europa
 • EWE: Niedersachsen, Bremen, delen van Brandenburg in Duitsland
 • FR-IX: Leeuwarden
 • Glasnet Tiel: 4 bedrijventerreinen in Tiel
 • Riedel Networks: wereldwijd netwerk, 50 PoPs, >200 carriers
 • R-iX: Rotterdam Internet Exchange

Postcodecheck glasvezel

Doe de glasvezel check! Ligt er zakelijk glasvezel op de gewenste locatie? Vul hier de postcode, huisnummer en eventueel toevoeging in om de beschikbaarheid te checken.

stadverkeer-licht

In het kort de marktplaats voor de dienstaanbieder

 • Uw marktpotentieel bestaat uit alle aangesloten klanten
 • U hoeft zelf geen eigen netwerk te hebben of te organiseren
 • U kunt voor uw klanten NDIX-aansluitingen bij NDIX inkopen tegen zeer scherpe tarieven
 • NDIX werkt samen met veel lokale, nationale en internationale glasvezelpartners
 • U betaalt alleen een NDIX-aansluiting, VLAN’s naar uw klanten zijn binnen het NDIX-netwerk kosteloos
 • U kunt zich profileren in onze communicatie-uitingen en klantbijeenkomsten
 • NDIX biedt zelf geen ICT-diensten aan en concurreert niet met u
 • U kunt zelf diensten centraal inkopen, o.a. IP transit of bijvoorbeeld VoIP
 • U kunt een totaalpakket van diensten aanbieden door te partneren met andere aanbieders op de marktplaats
 • Het NDIX netwerk kan als back-upnetwerk dienen voor uw eigen netwerk
 • Via onze internet exchange kunt u peeren

Animatie

Bekijk de animatie van het NDIX-model.

Downloads